Virginie Viard nasljednica je velikog Karla Lagerfelda!

242

Velikog Karla Lagerfelda, kreativnog direktora modne kuće Chanel na tom će mjestu zamijeniti njegova dugogodišnja pouzdanica Virginie Viard, priopćili su iz ove francuske modne.

Virginie Viard najbliža je suradnica Karla Lagerfelda u proteklih 30 godina, dobila je povjerenje Alaina Wertheimera „ da nastavi kreativan rad na kolekcijama. kako bi nasljeđe Gabrielle Chanel i Karla Lagerfelda dalje živjelo.”

Karl Lagerfeld imao je doživotni ugovor s modnom kućom Chanel. Službena potvrda Virginie Viard kao Karlove zamjenice prekinula je dugogodišnja nagađanja tko će u kući Chanel preuzeti mjesto kreativnog direktora nakon njegove smrti.

Koliko su bili bliski potvrđuje i njegova izjava o Viard u Netflixovom dokumentarcu “7 Days Out” Lagerfeld.

Virginie je najvažnije osoba, ne samo za mene nego i za atelje, za sve. Ona je moja desna ruka i čak i ako se ne vidimo, stalno smo na telefonu”, kazao je.

Virginie Viard
Virginie Viard

Zasad ostaje nepoznato tko će preuzeti još dva brenda koja je Karl Lagerfeld vodio, uz Fendi i modnu kuću koju je nazvao svojim imenom. Fendi će revijom u sklopu Tjedna mode u Milanu odati počast velikom i neponovljivom Lagerfeldu, a potom i otkriti ime njegova nasljednika, dok će kuća Karl Lagerfeld takvu odluku objaviti nakon perioda žalovanja.

Komentari