Versace i Furla od sada bez krzna?

Talijanska modna kuća Versace i proizvođač ručnih torbica Furla najavili su kako prestaju koristiti krzno, pridruživši se tako sve većem broju renomiranih modnih brendova koji su okrenuli leđa dosadašnjoj praksi iskorištavanja životinja

69

Sve veći broj renomiranih modnih kuća diljem svijeta, polako popušta pod pritiskom skupina za zaštitu prava životinja i umjesto dosadašnjeg korištenja pravog životinjskog krzna, kod proizvodnje odjevnih predmeta i modnih dodataka, okreću se upotrebi umjetnih, alternativnih materijala. Tome u prilog ide i trend sve snažnije osviještenosti mlađih kupaca po pitanju zaštite okoliša.

Tako je i slavna Donatella Versace u Economistovom časopisu “1843” izjavila: “Krzno? Maknula sam se od toga. Ne želim ubijati životinje zbog mode”. Modan kuća Versace, sve donedavno slovila je naime, kao sinonim za korištenje krzna, a njihovu novu odluku, sa oduševljenjem je pozdravila globalna skupina za zaštitu životinja PETA. “To je veliki preokret. Nadam se idućem koraku – Versaceu bez kože”, navodi potpredsjednik udruge Dan Mathews.

Modnoj kući Versace, u odluci o prestanku upotrebe krzna, pridružila se i globalno poznata Furla, koja je najavila kako će njezini proizvodi za sezonu 2019., ali i svaku iduću biti – bez krzna.

Krzna su se prethodno odrekli i Gucci, Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, kao i britanska dizajnerica Stella McCartney, koja je odavno u svojim modnim kolekcijama prestala koristiti krzno, kožu i perje.

Komentari