Urbana inspiracija fotografkinje i dizajnerice Kristine Fazinić

115

Fotografkinja i dizajnerica torbi Kristina Fazinić inspiraciju za svoju novu kolekciju pronašla je u radu grafit crtača Krešimira Golubića, poznatijeg pod umjetničkim imenom Leon GSK.

bags by kristina grafiti 1
Bags by Kristina

Kristina Fazinić promatra svijet kroz objektiv svog fotoaparata i bilježi detalje koji je inspiriraju u njenoj drugoj umjetničkoj dimenziji – dizajnu unikatnih kožnih torbi Bags by Kristina.

Kristina je na pločice od pleksiglasa koje su zaštitni znak njenih prekrasnih torbi prenijela dio bogatog opusa Krešimira Golubića. Svoj prvi trag u spreju Krešimir je ostavio davne 1992. kada je ispod Jadranskog mosta nacrtao prvi grafit, a četvrt stoljeća kasnije njegove umjetničke intervencije našle su se u modi!

bags by kristina grafiti 2
Bags by Kristina

Torbe koje Kristina izrađuje prodaju se diljem svijeta i zbog svoje kvalitete i prepoznatljivog dizajna postale su gotovo kultni komadi za sve poklonice mode koje traže nešto jedinstveno i originalno.

Njena trajna opsesija su prizori koje nalazi u rodnoj Korčuli, no ove sezone dizajnerica se poigrala s novim bojama i oblicima stvarajući kolekciju s grafitima koja naglašava njenu inspiraciju urbanim i suvremenim.

bags by kristina grafiti 4
Bags by Kristina

Bags by Kristina možete pronaći u Zagrebu u Petit Design Storeu dizajnerice Ive Karačić u Tkalčićevoj 73, a od svibnja i u samom srcu grada Korčule u slikovitoj ulici Jakova Baničevića 8a.

Komentari