Slavna maca Choupette postaje glumica

22

Sredinom veljače 2019. godine preminuo je slavni njemački kreator, ostavivši samu svoju birmansku mačku, za koju se pričalo da je bogata nasljednica.

Bijela angora maca Choupette, velikih plavih očiju bila je božićni dar 2011. godine,  privlačnog korzikanskog manekena Baptiste Giabriconija, svom zaštitniku Karlu Lagerfeldu, koji ga je učinio slavnim i poznatim.

maca karl
Foto/Instagram
maca karl1
Foto/Facebook

Nakon smrti 85-godišnjeg kreatora, Choupette se iz  Latinske četvrti preselila u novu kuću na Otok Francuske, odnosno jedno bogato predgrađe Grada svjetlosti.
Razumljivo, mačka nije naslijedila značajan imetak čuvenog Hamburžanina, dobila ga je njegova bliža obitelj u Njemačkoj.

Novi umjetnički projekti
Francuski zakon zabranjuje dodjelu bogatstva životinjama. Pravni detalji nisu poznati javnosti ali je Lagerfeldova dugogodišnja guvernanta Françoise Caçote, koja se od početka brinula o mački, njezina starateljica i savjesno organizira  da Choupette provodi dane u igri i uvijek uzima svježe obroke, posebno za nju spravljene!

la-nouvelle-vie-de-choupette-accompagnee-de-francoise-cacote-et-lucas-berullier

Mačkin umjetnički agent Lucas Bérullier, ujedno vlasnik My Pet Agency koja upošljava životinje glumce, posjeduje reprezentativni ugovor sa Lagarfeldovom maskotom, upravlja mačkinim “imageom” i lansira je u nove projekte.

Choupette redovito mijenja fotografije na Instagramu, slijedi ju 38 900 “followersa” od 15. kolovoza prošle godine, kada je maca proslavila svoj osmi rođendan.

U novom životu ove posebne influencerice je objava i realizacija projekta zaštite životinja.
Jedino se ne zna kada će Choupette imati nasljednike jer je u velikom mačjem društvu. Lijepa maca nije još spremna, radije pozira pod reflektorima. Čim vidi kameru ili foto aparat, stane i strpljivo čeka snimanje!

Džana Mujadžić

Komentari