Sarajevska kreatorica oduševljava originalnošću i kvalitetom

169
Dugogodišnja stanovnica austrijskog glavnog grada u kojem živi u skladnom braku sa suprugom Talijanom, Amira Petresi je revolucionirala bosanskohercegovačku modnu scenu, a njezine kreacije rado odijevaju i klijentice sa zapadne strane Starog kontinenta.
Privlačna Sarajka, svijetlog pogleda koja posjeduje istančan smisao za estetiku i harmoničnost, oduvijek je crtala.
Kako nisam pronašla haljinu iz snova započela sam sama krojiti osobnu garderobu. U šali kažem kako sam započela kreirati iz očaja. Modeli su se dopadali prijateljima i poznanicima ali i nepoznatim ljubiteljima suvremenog fashiona. Prije tri godine, na bečkoj ulici mi je prišla žena tražeći savjet za kreaciju. Saznala sam da je dva desetljeća djelovala u Diorovim ateljeima i bila dio Lanvinove, kreativne ekipe. Tada sam odlučila hobi pretvoriti u glavno zanimanje i započela kreirati i za druge.
Savršena posebnost
Najsvježija kolekcija je oduševila iako stilski nalikuje predhodnim jer dizajnerica želi očuvati osobni pečat, čuvajući posebnost i originalnost.
Modeli su uglavnom unikatni, ručno šivani pa se izrađuju  sa posebnom pažnjom  i preciznosti:
Kreacije ostvarujemo u ograničenom broju i po mjeri naručitelja. Najbolje veleposlanice su moje sugrađanke, Sarah Cerkez, poznata manekenka iz Milana i Amra Silajdžić Džeko, koju više ne redstavljam jer je svi prepoznaju. One poput mnoštva klijentica nastoje imati
jedinstvene oprave što ih čine posebnim i neponovljivim, poput drugih klijentica. Dugo proučavam osobu, otkrivam njezinu individualnost, način postojanja pa model prilagođavam takvim i sličnim osobnostima.”
Dizajnerica podvlači kako nije očekivala uspjeh i buku koju on nosi. Pojavljivanje jedne mlade žene pred televizijskim kamerama učinilo ju je slavnom pa su počele pristizati narudžbe iz cijele  južne Europe.
„Povjerovala sam da se bajke stvaraju preko noći ako ste originalni i prepoznajete kvalitetu. Od tada je sve predivno i nadam se da će dugo potrajati. Kreatorica je ponosna kada njezina haljina privlači pažnju na svečanostima ili festivalima.

Željela bi odjenuti Adrianu Limu ili Irinu Shayk. Trenutno je u potrazi i za mjestom na tržištu, pa uporno radi na proširenju mreže prodajnih punktova.
Džana Mujadžić

Komentari