Salon International & Alternative Hair Show u Londonu – Samo nebo je granica, frizure diktiraju modu!

292

Salon International & Alternative Hair Show naslovljen “Mystique” održan je sredinom listopada u London`s Covent Gardenu. Ovaj najveći svjetski sajam frizera održava se jednom godišnje u Londonu, ovogodišnji je imao i humanitarni karakter, sa svrhom prikupljanja novca za pomoć djeci oboljeloj od leukemije. Svjetski poznati frizerski salon Tony & Guy je imao je najveći dobrotvorni trosatni šou skulpturalnih frizura i haljina za djecu oboljelu od leukemije tijekom kojega je prikupljeno 205 tisuća funti. Ondje se okupila svjetska frizerska krema.

Na londonskom Hair Showu sudjelovalo je 28 frizera iz Hrvatske. Riječke boje na ovome najvećem svjetskom frizerskom happeningu branila je Denis Boca, vlasnica i kreativna direktorica frizerskog studija “Eleven by Denis” koja nam je otkrila najnovije svjetske trendove. Pravila u hair staylingu, čini se, više nema.

“Prevladavaju i miješaju se trendovi 80-tih i 90-tih, kovrčava kosa, ravna kosa, valovi i sjene, baby lights i balayage i dalje ostaju, pojačava se intenzivniji kontrast, ravni rezovi, kratke šiške, undercutovi, intenzivne, lude boje, groovie, ocrtavanje različitih uzoraka na kosi, vlada apsolutna sloboda, kretivnost je na vrhuncu. Radi se eko kreatinsko brazilsko ravnanje kose koje traje do tri mjeseca, kod muških frizura u trendu su kratka šišanja u stražnjem dijelu,ocrtavanje” kazala nam je Denis koju je posebno impresionirala izvedba Schwarzkopfova frizera, iscrtavanje Burberryeva uzorka na kosi, što je, kako je pojasnila, tehnički izrazito teško i zahtjevno. Rad koji traje desetak sati.

“Nose se zelene, crvene, žute boje, crazy boje. Posebno me se dojmila Tony& Gay frizura , kratka kosa, kratke šiške s prijelazom na dugu kosu. Riječ je o frizurama nosivima na ulicama Londona, ondje se pomiču granice u načinu šišanja, bojama, modi uopće”, zaključuje Denis.

Londonski frizerski show pokazao je trend jakog kontrasta boja, odvažnih frizura strogih linija, ravnih frizura nalik kacigama, ukrašavanja kose, dodavanja cvijeća ili drugih različitih uresa u kosu. Pravilo je da nema pravila, ostavlja se potpuna sloboda u kreacijama, način šišanja kose i boje zapravo diktiraju modu. Frizura je nekada bila dodatak cjelokupnom stylingu, danas priča svoju priču, kosa diktira modu, a ne obrnuto, govori nam Denis koja se iz Londona vratila prepuna dojmova i novih ideja.

Salon “Eleven by Denis” pripada elitnome društvu Schwarzkopf Professional Master salona u Hrvatskoj.

Komentari