Redovite greške koje činimo u jutarnjoj beauty rutini

98

Jutarnja rutina razlikuje se od osobe do osobe. Svatko ju započinje na sebi svojstven način. Poneki primjerice odmah odjure u kupaonu i obave svoju beauty rutinu, drugima je draže najprije popiti kavu i doručkovati. Iako različite, jutarnje rutine imaju jednu zajedničku stvar – beauty rutinu u kupaoni.

Kako je jutarnja beauty rutina izrazito važna za ostatak dana i ona je pravi znak kako će naše lice izgledati tijekom dana – evo nekoliko savjeta kako ispraviti učestale greške koje, priznajemo često činimo.

Prvi korak je umivanje našeg lica. Kako se bliže hladniji dani hladniju vodu zamjenjujemo toplijom i to je vjerovali ili ne najveća greška koju činimo. Naše lice umiveno toplom vodom gubi svoju vlažnost i postaje suho i umorno, zato je bolje naše lice umiti hladnijom vodom te ostaviti da je ono malo vlažno kako bi upilo višak vode s lica.

Brisanje lica ručnikom u žurbi često bude grubo čime samo oštetimo površinski sloj lica. Važno je ručnikom nježno samo utapkati lice.

Nakon umivanja često ne činimo ništa, što je također greška. Važno je na naše lice blazinicom nanesti vodicu za umivanje. Najbolje su one cvjetne, poput ružine vodice koja je bez teških sastojaka.

Nakon vodice za umivanje nemojte zaboraviti nanesti odgovarajuću kremu za lice, koja će vašem tipu kože dati dovoljno hidratacije tijekom dana, a neće ga dodatno zamastiti.

Vaše lice sada je očišćeno, nahranjeno i spremno za osvajanje, našminkano ili ne!

Komentari