Ovi poznati brendovi ne odustaju od testiranja na životinjama

152

Većina kozmetičkih kompanija zazire od testiranja svojih proizvoda na životinjama. Međutim, ono je još uvijek prisutno u svijetu kozmetike, i to kod nekih vodećih kozmetičkih brendova, za koje ne bismo rekli da se ponašaju nepropisno.

Jedan kozmetički div predstavlja se kao prijatelj životinjama, a zapravo i dalje vrši testiranje na njima, samo ne u SAD-u, nego u Kini, gdje je testiranje dozvoljeno. Riječ je o L`Orealu. Ako ste koristili njihove proizvode protiv akni, kreme za sunčanje i proizvode za korekciju i zaštitu kože, služili ste se proizvodima koji su testirani na životinjama.

Drugi je svjetski poznat brend, čiji proizvodi kruže svijetom od vrata do vrata. Prva kozmetička kompanija koja je razvila taj sustav – Avon – također ne preže od testiranja na životinjama.

Isto tako ni poznati brend čiji se kozmetički proizvodi nalaze na policama svakog dućana s kozmetikom – Maybelline. Kao i L`Oreal ta je kompanija proslijedila proizvode u Kinu, gdje može legalno testirati na životinjama.

 

Ni drugi najprodavaniji brend u Europi, Maxfactor, ne može se pohvaliti svojom brigom o životinjama. Isto je i sa Chanelom, Giorge Armani i Dolce&Gabbana. Iako neki navode da se testiranje njihovih proizvoda ne vrši na životinjama, povezani su s kineskim tržištem, čime je poljuljana njihova transparentnost prema životinjama.

Komentari