Odlazak legende modne industrije – Karl Lagerfeld preminuo u 85. godini

Napustio nas je jedan od najvećih dizajnera svih vremena :/

95
karl lagerfeld preminuo 2019.

Legendarni dizajner Karl Lagerfeld, napustio nas je u svojoj 85. godini, u bolnici francuske prijestolnice samo nekoliko sati nakon što je primljen na pretrage zbog lošeg stanja koje ga je pratilo nekoliko tjedana. Izvori bliski zvijezdi govore kako je smrt uslijedila nakon nemogućnosti borbe s rakom gušterače. Veći problemi sa zdravljem započeli su nakon što je napustio Chanelov show u Parizu, 22. siječnja. Taj događaj zabilježen je kao prvi u povijesti, odnosno u tri desetljeća vladavine poznatog dizajnera u kultnoj modnoj kući.

Karl Lagerfeld bio je veliki zaljubljenik u modu, svojim stavom diktirao je modne trendove s pozicije kreativnog direktora i PR stručnjaka za čak tri luksuzna brenda – Chanel, Fendy i svoju vlastiti modni brend. Modni virtuoz godišnje je znao lansirati gotovo dvadeset uspješnih kolekcija za spomenute brendove, a uz sve to bio je i strastveni zaljubljenik u fotografiju.

Od 1976. godine bio je vjeran svom vizualnom identitetu: tamnim sunčanim naočalama, bijeloj košulji visokog ovratnika, crnom odijelu, crnim cipelama i rukavicama. Znali su se tu naći i svjetlucavi broševi, raskošno prstenje, ali i elegantne lepeze.

Njegovu karakteristični modni izričaj, kao i njegove stav prema modi koji je vješto pretočio u modne komade, ostat će vječno s nama, kao podsjetnik na smrt jedne velike legende modne industrije.

Komentari