Hermesova nova kolekcija predstavlja se u Londonu

28

Nadège Vanhee-Cybulski, kreatorica čuvenog pariškog branda Hermès, odabrala je predstaviti novu kolekciju u Londonu, gdje se po njezinom mišljenju skupljaju svi starokontinentalni ljubitelji mode.

Već tri sezone direktorica linije ženskog Prêt-à-porter, pokazuje svoje kreacije u svjetskoj prijestolnici mode, što u ove prohladne dane nalikuje bojnom polju, zbog različitih prosvjeda i manifestacija umirovljenika, zdravstvenih radnika, feministica ili studenata.

Pariz kao da živi svoju drugu Revoluciju! Zato je svima poznati i veoma posjećivani Hermèsov flagship u poznatoj i bogatoj ulici Faubourg Saint Honoré, nepogodan za luksuz i lijepo odijevanje.

 

Naravno, u pitanju je i promjena kalendara: Hermès godinama otkriva Cruise kolekcije početkom pariškog Tjedna mode prvih dana srpnja.

Promjena odnosa sa javnošću
Kuća je dosada predstavljala modele u odabranom, osobnom okviru pred dvadesetak novinara, poznatih glumica, pomno odabranih klijentica kojima je najprije priređivan koncert sa slavnim imenima poput Jarvisa Cockera, Serafine Steer ili Perfume Geniusa.

Iako su fotografije kolekcije dostupne, nije poznato mjesto održavanja događaja koje je odabrala gospođa Cybulski. Prve je modele ostvarivala od svilenih šalova, printanih na poseban način. Njezini krojevi od svijetleće kože i tenisice od pletene kože su iznenađivali. Zadnja Cruise kolekcija od ljeta 2018. bila je obilježena kožnim, vojničkim košuljama i opravama od  svile na koje je prišivala komadiće kože grafičkih motiva.

Džana Mujadžić

Komentari