Chanel angažirao 80-godišnju Ali Mc Graw, poznatu Jennifer Cavalleri iz legendarnog filma “Love Story”!

123

Uvijek aktivna i poželjna, slavna američka zvijezda Ali Mc Graw snimila je ovih dana u Parizu kampanju za reklamu ženskih satova J12, čuvene galske modne kuće Chanel.

Umjetničine veze sa pariškim fashion gigantom su jasne i značajne jer je label imao značajnu ulogu u karijeri vječite Jenny, iz kultnog filma “Love Story”. Svima draga i privlačna glumica predstavljala je 70 godina prošlog stoljeća ideal ženske ljepote a i danas posjeduje poseban šarm, vitkost, eleganciju, veselost i razdraganost.

Ali Mc Graw u Chanelovoj kampanji 1966 godine

Pozirala je fotografkinji Brigitte Lacombe izjednačivši se sa Naomi Campbell, Carole
Bouquet ili Kirom Knightley pa drugim, poznatim suradnicama marke. Sve imaju posebne veze sa brandom ali je Ali McGraw u neprolaznoj “Ljubavnoj priči”, sa Chanelom. Prije nego što je osvojila srca svjetskih  filmofila u slavnom ostvarenju Arthura Hillera, bila je
asistentica urednice američkog izdanja Harper’s Baazara, Diane Vreeland  pa se premjestila u Vogue i surađivala  sa fotografom Melvinom Skolsky. Zapazio je umjetnički agent brojnih zvijezda, zadivljen njezinim pravilnim crtama i privlačnom pojavom. Chanel ju je angažirao da predstavi publici miris br.5, u to vrijeme najpoznatiji u svijetu.

Nakon kampanje koja je obišla planetu, dobila je ulogu Jennifer Cavalleri. U osobnom životu živjela je istinsku strast sa Steveom McQueenom, zajedno su snimili i čuveni “Guet-Apens”, 1972 godine.

ali-macgraw-au-defile-chanel

Pored uspješne filmske i kazališne karijere glumica se posvetila zaštiti životinja, a modu je obilježila svojim originalnim stilom -“preppy chic”!
Poznavala je osnivateljicu Chanela, Gabrielle Coco Chanel, u Francuskoj nazvanu Velika Gospođica, bila je u srdačnim odnosima sa Karlom Lagarfeldom, a nedavno se našla u prvom redu na predstavljanju “Croisière” kolekcije Virginie Viard, nasljednice preminulog modnog Kaisera. Tako se glumičina priča sa brandom iz pariške ulice Cambon uspješno nastavlja.

Džana Mujadžić

 

Komentari