Edita Karađole nagrađena na Teatar festu “Petar Kočić”

212

Nagrada joj je dodijeljena za ulogu Majke u predstavi „Dabogda te majka rodila“, dramu o životu i smrti prema istoimenom romanu Vedrane Rudan u dramatizaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat, realiziranoj u koprodukciji Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca i HKD teatra Rijeka, a uz obrazloženje:

“Minimalističkim sredstvima ostvaruje upečatljivu ulogu koja povezuje teme starenja i stvarnosti, u umjetničkom ali i životnom materijalu.”

Odluku o nagradama donio je žiri u sastavu dr. Miloš Babić, profesor, Nikola Pejaković, redatelj i Nebojša Bradić, redatelj (predsjednik), koji je, kako stoji u obrazloženju, gledajući predstave na Teatarfestu 2013. uočio kao važno da njihovi stvaratelji imaju posebnu odgovornost prema temama i umjetničkom odgovoru na njih.

Teatarfest ispunjava višestruke zadatke: osigurava publici priliku susresti se s vrsnim kazališnim djelima koja nastoje odgovoriti na važna pitanja našeg vremena i prostora. S druge strane, ovogodišnji Teatarfest pružio je sliku bogatstva kazališta – atrakcije, žanrovsku raznovrsnost, maštu i misao – kroz izbor najboljih predstava izvedenih na scenama u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

16. Tetarfest je pružio priliku da njegovi gledatelji prisustvuju atraktivnim predstavama i sudjeluju u aktivnom dijalogu prema postavljenim problemima.