E sad smo sve vidjeli! Tenisice s blagoslovljenom vodom možete kupiti za 3.000 američkih dolara.

68

Kontroverzne cipele, koje su kreacija modnog labela MSCHF sa sjedištem u Brooklynu, puštene su u prodaju online prošli tjedan i naravno rasprodane su za nekoliko minuta.
Inače, radi se o preuređenom Nike Air Max 97s modelu, koji su kupljeni po maloprodajnoj vrijednosti, i sadrže nekoliko referenci na Isusa Krista, s tim da Nike nema nikakve povezanosti s kreacijom.

Ne samo da cipele u đonovima sadrže svetu vodu u iz rijeke Jordan i koju je blagoslovio svećenik, već je na desnoj tenisici, na vezicu postavljeno i zlatno raspelo (zašto lijeva tenisica nema raspela nije nam poznato).

Objavljuje HYPEBEASTSrijeda, 9. listopada 2019.

Na boku cipele spominje se i stih iz Biblije, Matej 14:25, dok se na jeziku vidi kap crvene tinte koja simbolizira Kristovu krv. Biblijski stih sadržan u dizajnu spominje čin Isusa Krista koji hoda vodom. Daniel Greenberg, šef trgovine na MSCHF-u, objasnio je kako ga je zaintrigirala ideja “kulture kolaboracije” koja se širi modnim svijetom.

“Pomislili smo na suradnju Arizona Iced Tea branda sa Adidasom, kada su prodavali cipele koje su reklamirale tvrtku za pića koja prodaje ledeni čaj u”, izjavio je Greenberg za New York Post. “Tako smo htjeli ukazati koliko je postala apsurdna kultura kolaboracije.”

MSCHF je zamislio kako će izgledati modna suradnja u 2019. godini s “jednom od najutjecajnijih ličnosti u povijesti”. “Pitali smo se kako bi izgledala kolaboracija s Isusom Kristom?” Rekao je Greenberg. “Kao sam Židov, jedino što sam znao bilo je da hoda po vodi”, otuda i ideja o uključivanj svete vode u potplat cipela.

Nekoliko ljudi izrazilo je zaprepaštenje zbog tenisica. “Eto. Isusove cipele su stvar koja postoji. Imaju vodu iz rijeke Jordan u potplatu. Nemam riječi “, napisao je korisnik Twittera. Jedan kritičar opisao je obuću kao” ponižavajući i nepoštivajući “. MSCHF na svojoj web stranici navodi da će nove kreacije koje je osmislio ovaj brand biti dostupne online svakog drugog i četvrtog utorka u mjesecu.

Komentari