Dodijeljene stipendije vrhunskim riječkim sportašima

125

rijecki sportasi stipendiranje

Ugovore je ispred Grada Rijeke potpisao gradonačelnik Vojko Obersnel te ispred Riječkog sportskog saveza Samir Barać. Pravo na stipendiju u ovoj godini je ostvarilo 47 sportaša u 12 sportskih grana.

„Iza svakog sportaša stoje izvrsni rezultati kojima se ostvaruje pravo na stipendiju. Na rezultate koje postižete smo iznimno ponosni te vam na njima čestitam i zahvaljujem“, naglasio je gradonačelnik.

[nggallery id=213]

Program obuhvaća sustavno praćenje perspektivnih i vrhunskih sportaša, kojima je ove godine dodijeljeno 890 tisuća kuna. Ovisno o rezultatima postoje 3 razreda stipendiranja.

Za rezultate 1. razreda pravo na naknadu traje 4 godine, a sportašima se mjesečno za pojedinačni rezultat isplaćuje po 2400 kuna, odnosno 1600 kuna za ekipni rezultat. Za rezultate 2. razreda pravo na naknadu traje 2 godine te za pojedinačni rezultat ona iznosi 1500, odnosno za ekipni 1000 kuna. Za rezultate 3. razreda pravo na naknadu traje 1 godinu, a sportašima se mjesečno isplaćuje 600 kuna za pojedinačni te 400 kuna za ekipni rezultat.

Rezultati 1. i 2. razreda su postignuća na velikim međunarodnim natjecanjima, dok su rezultati 3. razreda uglavnom s državnih prvenstava.

Gradonačelnik je dodao kako je nemoguće izračunati koliko je sportaša dosada primilo stipendiju, no da se taj broj kreće oko osamdesetak godišnje.

„To znači da je kroz 20 godina oko 1600 sportaša primilo stipendije, odnosno ostvarilo izuzetne rezultate. Sredstva su u prosjeku bila oko milijun kuna, što kroz 20 godina iznosi oko 20 milijuna kuna.”

Pretpostavlja se da će se do kraja godine još sportaša pridružiti trenutnim stipendistima.

Komentari