Dizanje svijesti o izbjegličkoj krizi s polugolim modelima

130

Tisuće novih migranata i izbjeglica stiže svakodnevno u Europu bježeći iz ratom razorenih dijelova Bliskog Istoka. Dobar dio njih zapne prije ili kasnije na nekoj od europskih granica, između ostalog onoj mađarskoj, koja je odnedavno posve ograđena žičanom ogradom.

migrant kampanja 7

To je inspiriralo upravo jednog mađarskog fotografa na kampanju kojom je navodno htio skrenuti pozornost i dignuti svijest o izbjegličkoj krizi. Norbert Baska specijaliziran je za glamour i modnu fotografiju, s kampanjama za Cosmopolitan, Elle, Playboy i FHM, barem ako je vjerovati njegovom webu.

migrant kampanja 6

Upravo se na njegovom webu nalazila i kontroverzna kampanja “Der Migrant”, koju je zbog brojnih osuda i negativnih komentara brže bolje uklonio, a na Twitteru se nastojao opravdati kako nije ni za ni protiv izbjeglica, već je namjera bila podignuti svijest i prikazati problem iz drugog kuta.

migrant kampanja 3

Dodao je i kako se na fotkama nalaze scene vidljive sa slika mađarskih medija: neke prikazuju izbjeglice koje spašavaju živote, a druge agresivne migrante i teroriste. Dakle, cilje je bio prikazati dualnost viđenu u medijima

migrant kampanja 4

Samo, nismo baš sigurni, gdje su na ovim slikama teroristi, možda su to ove na kojima se naziru gole grudi?

migrant kampanja 8

Da li je po vama primjereno iskorištavati svaku situaciju za ovakvo “osvješćivanje”?

migrant kampanja 2 migrant kampanja 5

Komentari