Dečki pokrenite se!

254

Hodam ja tako neki dan našim gradom i razmišljam o  tome kako bi bilo lijepo  naići na nekog zanimljivo odjevenog muškarca koji će mi svojim outfitom, ako već ne i izgledom, odmah upasti u oko poput onih na milanskom tjednu muške  mode  na kojem su prikazane kolekcije za jesen/zimu 2011. godine.

Nakon neuspješne potrage dolazim do zaključka kako kod nas samo rijetki  pripadnici snažnijeg spola pokazuju modnu osviještenost, a prvenstveno  modni stil koji malo nalikuje onome u svjetskim metropolama. Šteta jer su naši muškarci barem muževniji od onih vani…

Zato dečki, muškarci budite hrabriji prilikom odabira odjeće. Dajem Vam nekoliko prijedloga casual dnevne odjeće u kojoj ćete izgledati vrlo  cool, a vjerujte mi, nećete ostati nezamijećeni.

Muška moda na prvi pogled izgleda prejednostavna i dosadna, no posebnim krojem i zanimljivim konstrukcijama kaputa, jakni i hlača možete izgledati posebno, vrlo samouvjereno, chic i sexy, što je meni kao ženi možda i najbitnije

U muškoj modi nisu prisutni samo ARMANI i GUCCI već niz konceptualnih i krojevima zanimljivih dizajnera. koji upravo takve kolekcije prikazuju svaku sezonu.


U cijeloj toj priči oko tjedna muške mode, ne mogu a da ne spomenem mladog modela Andreja Pejića, podrijetlom iz Tuzle, koji godinama živi  u Australiji. Naime, on je zbog svojeg androgenog i feminiziranog  izgleda izazvao brojne polemike, a istodobno postao zaštitno lice kampanja Marc Jacobsa i Jean Paul Gaultiera za proljeće/ljeto 2011. godine. Meni je super. Upečatljiv i drukčiji. Gledajući njegove slike nisam ostala ravnodušna pa sam počela pratiti njegov rad, što mi se do sada nije dogodilo ni s jednim muškim modelom. To je možda i poanta svega, da nas šokira i skrene pažnju na sebe, Što Vi cure mislite o njemu, sviđa li Vam se?
Pitam se tko bi htio imati ovakvog dečka….hmmm…imati takvog dečka je možda i prednost, primjerice možeš posuditi njegov make up, preparate za kosu, a kad bi nosio štikle gdje bi nam bio kraj. Šalim se naravno! Pitam se zašto se baš on treba prikazivati ženom ispred najboljih fotografa svijeta, uz svu tu gumilu ženskih modela. Hoće li možda posebnost postati sličnost suprotnog spola? Kakvu nam to poruku šalje i trebaju li muškarci nositi žensku odjeću? To su već pitanja za sociologe. No, dok muškarci nose žensku odjeću, urednica japanskog Voguea Anna Dello Russo nosi muške odjevne predmete. Iako izrazito ženstvena, u nekoliko je navrata isfurala muška odjela. Pitam se kuda ide modni svijet.

Eto, svoj prvi blog sam posvetila muškarcima budući da bez njih ne možemo, ali ne brinite već idući tjedan pišem o temama za vas curke.

Puse xxx

sweetie Ines

fotografije: style.com

Komentari