Chanel u novoj sezoni neodoljivo privlačan, kao i uvijek

17

Sjajni fotograf Bill Cunningham koji je fotografirao moderne ljude i stvorio vlastiti podžanr moderne kulturne antropologije, jednom je primijetio: “Moda je oklop za preživljavanje stvarnosti svakodnevnog života.” U ovim danima izolacije, zatvorenosti i neizvjesnosti, gdje je raspoloženje refleksno i mračno, a odijevanje se svelo samo na pidžame i trenirke ili u najmanju ruku na fine košulje kako bi u video pozivima izgledali pristojno, svijet luksuzne mode gotovo da je stao.

Oslanjajući se na svoje majstorske vještine, oko za detalje i viziju svijeta profinjenijeg i nježnijeg od onoga u kojem trenutno obitavamo, moda i dalje nudi spas za ljepotu. Nije lako artikulirati transformirajuće moći stila, ali ako parafraziramo Cunninghama, koji je modu usporedio s oklopom, možda je nedavna revija koju je održao veliki pariški Chanel pružila pozitivan dokaz da su u ovoj eri života bez presedana samo oči potrebne za neko posebno mjesto.

U Grand Palaisu, u kultnoj izložbenoj dvorani Beaux-Arts u 8. pariškom okrugu održano je ovo veliko modno izdanje. Poznavatelji mode cijenili bi odmak od tradicije jer je kreativni direktor Chanela Virginie Viard poslao svih 32 modela niz zakrivljene stepenice Grand Palaisa kako je revija započela, što je vizualno raskošan početak.

Izvor: Options Heedge

Komentari