Čak 3 od 4 djece nadahnuto je modnim izričajem njihovih roditelja iz tinejdžerskih godina

21

Gotovo šest od 10 djece priznaje da je ukralo odjevni predmet svojih roditelja koji bi obukli u školu, pokazalo je novo istraživanje. Istraživanje na 1.000 djece u dobi od 5 do 18 godina i njihovih roditelja otkriva da je nostalgija za modom doba njihovih roditelja jaka – čak troje od četvero djece kažu kako modni stil i izričaj njihovih roditelja kao tinejdžera zapravo bio „cool. ”

Djeca ne čeznu samo za stilovima iz prošlosti, već ih implementiraju u vlastite ormare, a 63% djece kaže da vole retro modu i pronalaze inspiraciju iz prošlosti za svoju svakodnevnu školsku odjeću. A 67% je reklo da bi radije svaki dan stavili “mom jeans” od uskih traperica.

Roditelji su primijetili i ovaj fenomen “retro i reimagined”. Četiri od pet anketiranih roditelja kažu da često vide svoju djecu u odjeći sličnoj onoj koju bi nosili u školi. Ova sezona vraćanja u školu, retro stilovi, samoizražavanje i personalizacija ključni su trendovi, a 99% roditelja kaže da je barem donekle važno uključiti svoju djecu u odluke o kupnji kada je u pitanju povratak u školu.

Više od polovice (51%) roditelja također misli da generacija njihova djeteta zapravo ima bolji modni osjećaj od vlastitog. Ipak, istraživanje, koje je u ime Zulilyja proveo OnePoll, pokazalo je da nisu samo retro stilovi u trendu ove sezone povratka u školu.

Drugi fenomen otkriven anketom pokazuje da djeca u stilu vide način na koji mogu izraziti svoje samopouzdanje. Devedeset posto djece misli da im sposobnost izražavanja vlastitog stila pomaže da se osjećaju produktivnije u školi, a gotovo polovica djece (48%) smatra kako im je cool ili moderna odjeća presudna za uspjeh u školi. Što je još važnije, nošenje nove odjeće većini djece (79%) donosi radost, a 57% pomaže da se osjećaju samopouzdanije.

Uz to, devedeset posto djece reklo je da im je važno definirati svoj jedinstveni osobni stil kako bi se izdvojili među svojim vršnjacima. Sedamdeset posto (70%) djece kaže da dodaju osobne detalje odjevnim predmetima kako bi se osjećali posebnije.

I odjeća ostavlja dojam; 41% ispitane djece reklo je da će vjerojatno primijetiti odjeću druge djece u školi.

Izvor: Good News Network

Komentari