Budite humanitarni i šarajte malo!

417

Kako nam je premijer često vrckav te pored biblijskih citata u izjave uključi i poneku dosjetku, nije čudno da mnoge njegove izjave postanu rado citirane, da ne kažemo internet meme. Zadnja takva je “Šaraj malo, brate”, upućena srbijanskom kolegi vezano za slanje izbjeglica prema granicama, a umjesto da prepričavamo vic iz kojeg ta rečenica originalno dolazi, skrećemo pozornost na majicu na kojoj se ta rečenica nalazi.

Majica kao majica, reći ćete, no ova je drukčija po tome što će 50% iznosa od prodaje ići Crvenom križu za pomoć pri zbrinjavanju izbjeglica u Hrvatskoj. Da sve bude legit, obećavaju da će popis kupaca majice s potvrdom o uplati sredstava objaviti na stranicama svog web shopa.

Iskoristite priliku, napravite dobru stvar i nosite na sebi najnoviji premijerov štos!

IZMJENA: u međuvremenu je majica povučena iz prodaje uz sljedeće obrazloženje:

Na molbu Hrvatskog Crvenog križa, primorani smo iz prodaje povući humanitarnu prodaju majice “Šaraj malo brate” zato što je isti natpis, koji je nedavno hrvatski premijer Zoran Milanović uputio svom srbijanskom kolegi Vučiću, prema riječima pravnice Hrvatskog Crvenog križa gospođice Branke Arlović protumačen kao dio rasističkog vica čime je Crveni križ općenito doveden u negativan položaj.

S dobrom namjerom, KupiMajicu.net je citirao hrvatskog premijera te mu nije bila namjera nanijeti štetu Hrvatskom Crvenom križu.

Pošto od prodaje majica sada nemamo kome uplatiti donirani novac, primorani smo majicu povući iz prodaje. Sve zaprimljene narudžbe koje sadrže spornu majicu bit će stornirane. Kupcima koji su platili majicu novac će bit vraćen u cijelosti.

Ispričavamo se svima zbog nastalih neugodnosti.