Boje napadaju!

245

U proljeće jedva dočekamo izvješća sa svjetskih modnih pista, iz modnih časopisa, a sve češće i sa vrlo popularnih modnih blogova. Tada nakon duge i hladne zime napokon možemo početi razmišljati i o estetskoj strani naše odjeće, koja po zimi nekako ipak padne u drugi plan pred funkcionalnošću.

S dolaskom toplijih temperatura, u dućane stižu proljetne kolekcije pa i oni koji inače baš i nisu zainteresirani za trendove, požele osvježiti svoj ormar nekom novom krpicom. E pa za sve vas željnih osvježenja, ovosezonski trend žarkih i jakih boja donijet će vašem odjevnom stilu upravo to – osvježenje nakon mnogih sezona kada smo se skrivali iza monokromatskih odjevnih kombinacija.

Ovoga proljeća, bilo da se radi o total looku, color bloku ili vrlo popularnim voćnim i cvjetnim uzorcima, boje su jednostavno u trendu. I tu ne mislimo na nježne pastelne boje koje obično povezujemo s dolaskom proljeća, već na vrlo energične limun žute, denver plave, trava zelene i ciklama ljubičaste nijanse. Nose se baš sve boje (pod uvjetom da su jasne i žarke) i to na baš svim odjevnim predmetima. Male crne haljine zamijenile su male crvene, zelene i otrovno plave. Traperice su umjesto uobičajene svjetloplave nijanse dobile vitaminsku injekciju u obliku žutih, zelenih i crvenih nogavica. A jedan od glavnih hitova sezone je narančasti blejzer koji će zamijeniti već pomalo dosadni crni sako. Još jedan od podtrendova ovosezonskog napada bojama su i uzorci.

Potpuno neočekivano su i Stella McCartney i Prada, inače poslovično sofisticirane dizajnerice, u svojim novim kolekcijama prikazale odjevne komade na kojima se našlo razno citrusno voće i banane te tako osvojile fashionistice diljem svijeta. Dolce i Gabbana su pak u svojim novim kolekcijama pokazali haljine i mini kombinezone posute šarenim proljetnim cvijećem, a Gucci i Versace također ne zaostaju za trendom, no oni su ga pak odlučili isfurati na drukčiji način. Modno koloristički blok u jednoj odjevnoj kombinaciji pokazuje da donedavno nepojmljiva kombinacija zelenih hlača, ljubičastog topića i narančastog sakoa izgleda sasvim primamljivo, štoviše skoro pa jestivo! Za sve vas koji se groze svega što ne spada pod pojam crno-bijelog svijeta, ipak imamo dobre vijesti.

Dovoljno će biti da vaš dosadašnji stil osvježite pokojim detaljem u žarkoj boji te tako zadržite svoje modno ja, no ipak i pokažete da ste ukorak s trendovima. Već salonke ili tek torbica u nekoj živoj boji učinit će čudo i podignuti vašu provjerenu kombinaciju u zagasitim bojama. Spomenimo još da su se boje provukle i do muških ormara. Muškarci – obično modni ziheraši, ove sezone mogu pokazati svoje poznavanje trendova i jednostavnom t-shirticom u žarkoj boji osvježiti svoj imidž. Za one hrabrije, svakako bi trebalo isprobati zamijeniti svima omiljene safari hlače, hlačama u nekoj od duginih boja. Ako ništa drugo, biti ćete primijećeni u večernjim šetnjama pokraj mora. Ako vam pak uopće nije do trendova, znajte da boje dokazano popravljaju raspoloženje i to ne samo vama nego i svima u vašem društvu. Zato se, ako već ne zbog modne osviještenosti, okružite bojama zbog dobrog osjećaja jer u proljeće je upravo to ono što nam nakon duge i hladne zime najviše treba! Pa nisu ovi trendovi za bezveze!

Nina Goleš

Komentari