Art-kino Croatia otvara šestu sezonu!

67
art kino

art kino

Art-kino Croatia otvara šestu sezonu ulaskom u digitalnu eru i premijerom filma «Slučajno» snimanog u Rijeci. Do kraja kalendarske godine Art-kino slavi nacionalne kinematografije poput talijanske, češke, korejske i japanske, donosi pregršt novih filmskih ostvarenja poput dokumentarnog filma «Marley» i nagrađivane drame «Ne». Na repertoaru će se naći i ciklus filmova francuske redateljice Claire Denis.

Šestu programsku sezonu Art-kina, u petak, 20. rujna s početkom u 20 sati, otvara premijera filma Tanje Golić «Slučajno» i projekcija kratkog filma «Teleport Zovko» koji zajednički obilježavaju ulazak Art-kina u digitalnu eru.

Digitalizaciju dvorane Art-kina, kroz program Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača, omogućio je Hrvatski audiovizualni centar uz potporu Grada Rijeke i MEDIA programa Europske Unije. «Slučajno» je sniman na riječkim lokacijama te je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra temeljem Sporazuma o suradnji u jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

Do kraja rujna riječku publiku očekuje nagrađivani film «No» Pabla Larraina s Gaelom Garcíjom Bernalom u glavnoj ulozi, glazbeni dokumentarac «Marley» o najpoznatijem reggae glazbeniku, finalisti Manhattan Short Film Festivala te izbor iz programa devetog Festivala 25 FPS.

Od 2. listopada na repertoaru Art-kina naći će se filmski program festivala Moje, Tvoje, Naše, dok će ostatak listopada proći u znaku predstavljanja nacionalnih kinematografija. Na samom početku nas očekuje Ciklus japanskog filma u sklopu kojeg će biti prikazani poznati naslovi filmskog žanra anime – «Djevojka koja je skakala kroz vrijeme» i «Galaksija Express 999», ali i «Svemirski pirat: Kapetan Harlock» te «Mali nordijski princ» koji su namijenjeni i dječjem uzrastu.

U nastavku mjeseca stiže pet najnovijih suvremenih talijanskih naslova, dok nam kraj donosi osam najboljih čeških komedija u sklopu Tjedna češkog filma.

Krajem studenog u Art-kinu će se prikazivati Ciklus filmova Claire Denis, poznate i nagrađivane francuske redateljice čiji se dolazak očekuje za svečano otvorenje programa.

U posljednjem mjesecu ove godine riječka će publika imati prilike pogledati izvanredne filmske naslove Festivala filmova o ljudskim pravima, dok će ljubitelji južnokorejske kinematografije uživati u Ciklusu korejskog filma.

Komentari