Budući da je prosinac najljepše doba u godini kada započinje adventska čarolija u svim dijelovima Hrvatske naše ljepotice, sve redom Miss Universe Hrvatske, dočarale su ljepotu i raskoš gradova za božićne blagdane.  Zagreb, Split, Rijeka, Dubrovnik, Opatija, Vinkovci samo su neki od gradova čije razglednice iz kutka missica donosimo u nastavku.
Zagreb glasi kao najbolja europska adventska destinacija. Ivana Mišura, Natalija Prica, Sarah Ćosić, Ivana Delač , Marijana Kužina, Jelena Glišić, Barbara Ljiljak  i Elizabeta Burg prošetale su centrom i otkrile ono najljepše u gradu.
Jeleni Glišić prosinac je najljepši mjesec u godini pa nastoji iskoristiti svaki slobodan trenutak za šetnju gradom uz najbolje fritule i male sarmice. Sarah Ćosić ističe kako nije ljubiteljica zime i hladnoće no obožava Božić jer je tad cijela obitelj na okupu. Elizabeta Burg, lijepa Miss Universe Hrvatske iz 2012.godine voli blagdane zbog svečane atmosfere, obiteljskog okupljanja, mirisa kolača s cimetom i radosnih lica njezinih mališana. Natalija Prica sretna je što je i ove godine Advent u Zagrebu ponovno proglašen najboljim u Europi. ”Kao dvije najdraže lokacije izdvojila bih park Zrinjevac na kojem se nalaze razni štandovi gdje se mogu kupiti suveniri, štrudle, kuhano vino i Tomislavac koji mališane oduševljava Ledenom bajkom gdje i djeca i odrasli mogu klizati”, kaže Natalija. Njezino oduševljenje dijele i ostale ljepotice koje su baš grad Zagreb odabrale za svoju adventsku razglednicu.
Rijeci uživaju Ivana Paris, Maja Cecić-Vidoš i Snježana Lončarević,  a ono što ističu kao lijepo ukrašeno jesu Korzo, Koblerov trg i Trsatska gradina. Maja ne stigne uživati u adventima diljem Hrvatske i šire zbog djece i  njihovih obaveza, ali zato je ove godine Advent došao k njoj na Trsatsku gradinu. “Čak 11 kilometara božićne rasvjete krasi naš Trsatski dragulj. Tu se jednostavno mora doći i uživati u predivnom blagdanskom ugođaju!” Snježana Lončarević koja je titulu ponijela 2008.godine uživa u šetnjama okićenim ulicama, a najviše je ispunjavaju zajednički obiteljski trenuci  baš kao i Ivanu Paris. ”U toplini vlastitog doma uz najmilije tada stvaramo sjećanja koja ćemo pamtiti zauvijek”, kaže Ivana.
Advent u Opatiji vratio je idilu na opatijske ulice, trgove i parkove, romantično ukrašene blagdanskom rasvjetomIvana Delač rodom je iz Rijeke no studentske dane u vrijeme pauza od predavanja provodila je u ovom lijepom turističkom središtu kojem se i danas rado vraća.
Splitska riva zasjala je u punom svjetlu, a različiti trgovi u centru interesantna su lokacija za druženja i fotografiranja. Biljana Mančić, Renata LovrinčevićJelena Maroš i aktualna Miss Universe Hrvatske Shanaelle Petty izabrale su interesantne lokacije koje vrijedi razgledati. Biljanu adventska čarolija vraća u djetinjstvo i u doba veselja božićnim poklonima. ”Grad je lijepo uređen, predivno je vidjeti šušur u gradu, ljude kako se vesele i druže, svira muzika”, ističe Mančić. Renata naglašava da je Đardin zanimljiv i pun likova iz bajke što je posebno prilagođeno za one najmlađe. Jelena Maroš je uživala u gastonomskoj ponudi u Splitu te istaknula kako su dalmatinski i morski specijaliteti delicije u kojima vrijedi uživati. 
dav
Advent u Vinkovcima posjetila je Marijana Rupčić, Miss Universe Hrvatske 2004. ”Centar grada lijepo je uređen, a kako sam ja prva missica iz Slavonije odlučila sam razglednicu napraviti baš ovdje”.
Ljepote Dubrovnika istaknute su blagdanskom rasvjetom u staroj jezgri grada,  a naša Miss iz 1998.godine Ivana Gržetić pronašla je i kadrove za fotografiranje. Ulice ukrašene lovorovim vijencima i narančama, miris prikala i kuhanog vina, vesela atmosfera oko kućica na Stradunu te bogat program Dubrovačkog zimskog festivala čine Advent vremenom u kojem Dubrovčani najviše uživaju u svome gradu.
Uz bok nagrađenom Zagrebu stoje Beč i New York, a iz prve ruke u konkurentnost austrijske adventske prijestolnice uvjerila se Lana Obad rekavši kako je Zagreb ipak dokazano bolji. Barbara Filipović boravi trenutno u New Yorku gdje će i dočekati Novu godinu na Times Squareu.
Kroz ove lijepe adventske razglednice missice žele svim čitateljima blagoslovljene božićne blagdane te sretnu i uspješnu 2018.godinu.