8 ideja za pohranu cipela: kako organizirati cipele u malom prostoru

653

Vrlo lako cijela kuća može postati jedan ogroman prostor za odlaganje cipela. Otvorite vrata i tu su vam patike za trčanje, prođite kuhinjom i uočit ćete svoje omiljene papuče, krenite u svoju spavaću sobu i oh, tu su one potpetice koje ste nosili sinoć na večeru. Ako niste jedan od onih sretnih ljudi koji imaju walk-in ormar (duboko smo ljubomorni), jednostavno nema dovoljno prostora da vašu punu kolekciju obuće pospremite na jedno mjesto. Pronašli smo najbolje ideje za pohranu cipela koje uspijevaju biti funkcionalne i nisu odvratne. Pokušajte ovim trikovima za pohranu cipela organizirati svoju kolekciju obuće jednom zauvijek – ili barem dok ne dobijete novi par cipela.

Nabavite rešetku

Blogerica Caroline Burke iz Burkatrona otkrila je elegantan način pohrane njezinih cipela (da, takva stvar postoji) slučajno. Naručila je metalnu rešetku od dva do četiri metra za projekt i naslonila je na zid, ali otkrila je da je može koristiti kao mjesto za vješanje potpetica. Burke je na rešetku potrošila malo novaca. Najbolji dio je: zbog minimalističkog geometrijskog dizajna, rešetka nekako izgleda šik.

 

Objesite cipele na šipke

Stavite jednu šipku malo niže, ispred druge; na ovaj ćete način moći zakačiti petu cipele preko gornje i osloniti potplat na donju traku za stabilnost.

Koristite košare za cipele

Ionako je već primjećeno neko habanje na cipelama, pa zašto ne biste bacili tenisice i papuče u prilično veliku pletenu košaru zbog koje sve izgleda odmah urednije? Zavalite je u kut i više nikad nećete morati tražiti tu nestalu lijevu cipelu.

 

Iskoristite police i ormare

Ako vaš ormar ima više cipela nego bluza, iskoristite svoj ormar za pohranu cipela. Upotrijebite S-kuke za vješanje sandala i potpetica na šipke. Upotrijebite vješalice sa štipaljkama kako biste držali parove čizama zajedno i organizirano. (Ako ste zabrinuti zbog tragova ili udubljenja, dodajte pjenu da biste zaštitili kožu.)

 

Iskoristite ljestvice i stalke

Dajte tom stalku za ručnike ili ukrasnoj ljestvici drugu svrhu. Obesite potpetice i pokažite svoje omiljene parove.

Ugradite letvice

Ako imate prazan zid, zašto ga ne biste iskoristili? Uzmite nekoliko jeftinih ukrasa i montirajte letvice na zid kako biste stvorili redove za viseće cipele. Možete ih obojiti u istu boju kao i vaš zid za minimalistički dojam ili u kontrastnu boju kako bi se vaš prostor za cipele istaknuo.

Pokušajte s plutajućim policama

Još jedna ideja za pohranu cipela za one koji imaju prostor na zidu i višak tenisica su plutajuće police. Osim toga, ako se vaša kolekcija iz nekog razloga smanji, možete koristiti fleksibilne površine za pohranu ili prikazivanje drugih stvari, poput nakita ili knjiga.

 

Organizator za vrata

Kupite organizator nad vratima koji je zapravo pristojna izgleda
Pretražite internet za organizatore za pohranu cipela ako se usudite – brzo ćete utvrditi da je jednostavnije mnogo, puno bolje.

 

Izvor: Architectural Digest

Komentari