Prema znanstvenim istraživanjima, komarci konstantno napadaju čak dvadeset posto populacije, i to pod određenim uvjetima.

S obzirom na to da točno znaju što traže, svoje “žrtve” pomno biraju, a kako bi spriječili fatalnu privlačnost između komaraca i vas, donosimo vam sedam glavnih razloga zašto je to tako.

1. Boja odjeće

Ako želite izbjeći ubode, savjetujemo da se odjenete u svjetlije boje. Komarce inače privlače tamne boje, poput crne i tamno plave.

2. Krvna grupa

0 im je najslađa. Nakon nje dolazi A, a zatim krvna grupa B.

3. Tjelesna aktivnost

Kombinacija amonijaka i mliječne kiseline u znoju, prava je poslastica za leteće napadače. Pogotovo nakon vježbanja kada nastupa pojačano znojenje.

vjezbanje trening na otvorenom

4. Pivo

Jeste li znali da osobe koje popiju bocu piva, djeluju komarcima mnogo atraktivnije nego osobe koje ga nisu ni okusile? Razlog je u spojevima koji isparavaju kroz kožu, kao i viša temperatura tijela.

5. Trudnoća

Zbog topline trudničkog trbuha i veće proizvodnje ugljičnog dioksida, trudnice su podložnije ubodima.

6.  Bakterije

Naša koža puna je različitih mikroorganizama koji su posebno privlačni komarcima. No, ipak drže do svog zdravlja, tako da ih odbija nečista koža prepuna bakterija.

7. Plin

Ugljični dioksid komarci osjete i na 50 metara udaljenosti, stoga im nije teško nanjušiti svoju žrtvu. Pogotovo kod ljudi veće tjelesne mase, koji obično izdišu više plina.