Najveća briga svakog domaćina novogodišnje zabave je: što pripremiti, a da gosti budu oduševljeni? Da bi što opuštenije i s manje stresa ušli u novu godinu, donosimo vam 5 brzih i jednostavnih prijedloga za ukusnu papicu, uz pomoć kojih ćete impresionirati svoje uzvanike:

5. Mali i lagani zalogaji – domaće paštete i namazi od tune, piletine, humusa i povrća, posluženi na prepečenim brusketima, krekerima ili tostiranom kruhu, idealno su rješenje za dinamične goste u pokretu

4. Suho voće i suhomesnati proizvodi – neizostavne grisine umotajte pršutom, a između toga ubacite maslinu, sir, sušene šljive ili smokve te priuštite svojim gostima zanimljivu slatko – slanu delikatesu

3. Ljutkasta hrana – ljute kobasice sa senfom i ajvarom, začinjena rebarca i pileći ražnjići, uz feferone, papričice i ljuti Tabasco umak, super se slažu s nachosima i toplim pekarskim krumpirom

2. Kiflice – u slanoj varijanti, odlično pašu klasična punjenja sa sirom, šunkom i pancetom, uz jednostavni grčki umak. Ako radite slatku verziju, napravite punjenje s marmeladom te kombinacijom bijele i tamne čokolade.

1. Pečenje – što je proslava Nove godine bez pečenja? Narodna vjerovanja kažu da upravo konzumacija svinjetine za novogodišnju noć donosi veliki uspjeh i prosperitet tijekom cijele godine. Pa eto, za one koji vjeruju…

Međutim, tko ipak nije za kuhanje, neka se riješi muka i naruči s Pauze.hr, vodećeg servisa za online naručivanje hrane u Rijeci. Brzo, jednostavno, praktično i gurmanski !

Na kraju krajeva uz svaki tulum, pa tako i novogodišnji, najbolje paše kraljica svih jela – pizza.

Zato dragi naši, povodom svih nadolazećih blagdana i praznika, Pauza.hr časti 4 sretne Riječanke/ Riječana s narudžbom od 50 kn! A odgovor na nagradno pitanje mogli ste pronaći na zanimljivom foodie blogu (https://www.pauza.hr/blog/) na kojem svaki pravi i radoznali gurman može saznati zabavne i manje poznate, neobične činjenice o određenim svakodnevnim namirnicama.

Sretne čitateljice koje će uživati u finoj klopi su: Željka Zupčić, Danijela Janković, Tatjana Buneta i Dijana Pribetić !

Čestitamo svima i dobar vam tek !