Zorro ubojiti koktel sa Šljivovicom

1058

Vuhuuu, mogla bi započeti već standardnu temu ponedjeljkom (jer priznajte dugo već nisam)… kiša, nevrijeme, potoci, o gužvama da ni ne pričam ili se jednostavno prebaciti na onu vedru stranu ovog 5. po redu godišnjeg doba i uživati u sjećanjima na vikend i čarima i veseljima karnevala i svega onoga što ide s tim. Naime, u petak, kao što već svi jako dobro znate, u Dvorani mladosti na Trsatu izabrana je kraljica riječkog karnevala, ključevi grada predani su maškarama i od petka u našem gradu vlada pjesma, ples, igra, zabava i veselje. Ne bi bilo loše da je tako cijele godine, ali kad nije – veselimo se maksimalno dokle god možemo, odnosno do 10. veljače kada će Rijeku preplaviti maškare iz gotovo cijele Hrvatske i susjednih nam zemalja koje će u dugačkoj revijalnoj povorci cijeli dan posjetiteljima pokazivati svoju maštu i kreacije spremane posebno za jubilarnu 30. godišnjicu Riječkog karnevala!

Rekla bi Severina „…lete mi lete tridesete…“, ali ako pogledamo riječko Korzo, i uzmemo činjenicu kako je svake godine sve više i više maškaranih grupa, kako su grupe sve brojnije, kako je sve više i više posjetitelja, maškara, popratnih sadržaja, manifestacija i fešti, dalo bi se zaključiti da je ovo tek početak, i pomiriti se s onom koju u zadnje vrijeme dosta često čujem „da su tridesete nove dvadesete“. E pa u to ime, nazdravite sa današnjim finim napitkom kojeg neki od Vas možda mogu i iskoristiti kao ideju za svoj ovogodišnji maškarani kostim.

Zorro
5cl Silver tequila
3cl Šljivovica (rakija)
3cl Lime juice
1cl Sugar syrup

John J. Poister, autor knjige „The New American Bartender’s Guide“ kreirao je ovaj pobjedonosni koktel s tequilom u kojem je koristio našu domaću rakiju – šljivovicu. Vjerujem da se slažete s time, da je ovo baš prigodan koktel, ako u obzir uzmete priču iznad, a njegova priprema je izrazito jednostavna… sve sastojke dobro prošejkajte s ledom i ulite u čašu. Dekorirati možete sa kriškom limete, ako želite… ako ne, ne morate.

Živili po onoj poznatoj staroj „Krepat ma ne molat“!!!

Za Udrugu konobara i barmena Hrvatske – Ivana Fatur

Komentari