Wine Fashion Show 2015. u Novalji

Na novaljskom Trgu kardinala Alojzija Stepinca renomirani hrvatski vinari predstavit će svoja najbolja vina i sljubiti ih sa autohtonim paškim delicijama.

133

Wine Fashion Show, Novalja 2015. jedna je od najznačajnijih wine & fashion manifestacija koja će u petak, 26. lipnja s početkom u 20:30 otkriti čaroban svijet vina, sireva i suhomesnatih delicija uz ekskluzivnu vinsku reviju u povijesnoj jezgri Novalje.

Na dan festivala posjetitelji će moći kupiti ulaznicu za cjelovečernji program gdje će do kasno u noć moći uživati u najboljim hrvatskim vinima i ostalim paškim delicijama. Cijena ulaznice je 30,00 kn, a festival ima humanitarni karakter te svi prihodi od ulaznica doniraju se za liječenje male sugrađanke Marije Kafadar. Osim cijene ulaznice plaća se i kaucija za čašu od 20 kuna koja se dobiva natrag pri povratku čaše nakon degustacije.

Vinska revija prvo je ocjenjivanje najboljeg vinskog branda gdje će se predstaviti preko 40 vinskih etiketa iz cijele Hrvatske u kategoriji najboljeg bijelog, crvenog i rose vina. Na novog gradskom Trgu kardinala Stepinca u srcu Novalje, djevojke obučene u novaljsku narodnu nošnju predstavit će posjetiteljima i priznatom žiriju najbolje vinske etikete iz Hrvatske uz originalnu retro scenografiju i poznatu dalmatinsku Klapu Sol iz Paga te plesnu skupinu Kissa koja će “antičkim plesom” otvoriti festival.

Osim što će nastupiti u večernjem programu na Trgu, najbolji vinari Hrvatske posjetit će ekskluzivnu turističku lokaciju Lastura (12,00 sati) gdje će se održati i VIP testing za vinare, ugostitelje i novinare, a potom slijedi posjet Lunjskim maslinicima te svjetski poznatoj vinariji Boškinac.

wfs-flyer

Festival Wine Fashion Show originalna je kulturno vinska manifestacija koja ima za cilj promidžbu hrvatske vinske kulture, prezentaciju hrvatskih eno-gastro proizvoda, popularizaciju vinskog turizma te grada Novalje kao važne turističke destinacije.

Ove godine vina će predstaviti sljedeći vinari:
Vinarija Dvanajščak-Kozol (Međimurje),
Vinarija Boškinac (Novalja, Pag)
Vinarija Degrassi (Istra)
Vinarija Jakovac (Baranja)
Vina Kalazić (Baranja)
Iločki podrumi (Srijem)
Udruga vinara “Novalja” (Novalja, Pag)
Udruga koprivničkih vinara “Fran Galović” (Koprivnica i okolica)
Frajona (otok Krk)
Zaloščan De Adami (Slovenija)
Vinarija Volarević (Dalmacija, Komarna)
Vinarija Grgurević (Pelješac)
Vinarija Vukas (Pelješac)
Vivat Fina Vina (Vinarija Stina i Vinarija Galić)
Vinarija Puhelek-Purek (Sv. Ivan Zelina)
Rakije & likeri Mikačić (Koprivnica)

Uz poznate hrvatske vinare svoje proizvode predstavit će i Podravka, Paška sirana, OPG Vidas i Oliver Žakan. Organizatori festivala su WF Association, Dalwin, Grad Novalja i TZ grada Novalje, suorganizatori Udruga vinara i vinogradara “Težak” iz Novalje.

Komentari