Više od 40 party brodova na Outlooku

Outlook festival, najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture čije će se osmo izdanje održati od 2. do 6. rujna objavio je red plovidbe te posadu na više od 40 party brodova

143

Od samih početaka neizostavni dio Outlook festivalskog iskustva su već sada svjetski poznate zabave na brodovima. Oni će i ove godine danonoćno ploviti prekrasnom obalom pulskog zaljeva i Nacionalnog parka Brijuni, s polazišnom točkom u luci podno tvrđave Fort Punta Christo gdje je i smještena glavna pozornica Outlook festivala.

Outlook zabave na brodovima pružaju jedinstveno iskustvo plovidbe u intimnom okruženju s vrhunskim razglasom i glazbom koju prezentiraju domaćini brodova: neki od najboljih svjetskih dub, reggae, hip-hop, drum ‘n’ bass, garage, grime, dubstep, house, techno izdavačkih kuća, klupskih večeri, kolektiva i izvođača kao što su Swamp 81, Just Jam, Renegade Hardware, High Focus Records, Channel One Sound, Deep Medi, Reggae Roast, Norman Jay’s Good Times, Butterz, Exit Records, Critical Sound, Congo Natty.

Detaljan vozni red te ulaznice mogu se naći ovdje.

Outlook - boat by sunset - credit Marc Sethi

Prvi dan festivala, četvrtak 3. rujna na pučinu ispred Brijuna isplovljava Walk n Skank ekipa iz Glasgowa s opakim Mungos HI FI razglasom, dok će kapetan broad Zed Bias ugostiti Close One i Clausea Fussa koji brišu granice između house i garage glazbe. Noisia, poznati nizozemski dvojac na svom će brodu ugostiti tešku ligu drum’n’bassa: The Upbeats, Hybris i Fre4knc.

U petak će pučinu ispuniti zvukovi najpoznatije britanske dancehall klupske večer Hot Wuk za koju će puštati The Heatwave, Critical Sounds, Kasra B2B Foreign, Concept, Enei B2B Emperor, Ivy Lab B2B Hyroglyfics i Mantmast. The Butterz posada predstavit će najbolje od grime gklazbe i to preko domaćina Elijaha i Skilliama te gostiju Newham Generalsa, P Moneyja, Flava D-a i Spookyja. Zaljubljenici u dub i dancehall nikako ne smiju propustiti Subdub brod na kojem ćeizmjenjivati Iration Steppas, OBF s Shanti D-jem i Kingston Hifi s dancehall legendom Shinehead.

Vrhunac subotnjeg reda plovidbe od 12 brodova svakako su; Contact brod na kojem gostuje Youngsta, Icicle, Truth i Skittles zatim Exit brod kojeg publiku ‘provozati’ Dbridge, Skeptical, SP:MC, Fixate, Fracture te GQ & SP:MC, ON-U Sound x Tectonic brod s Adrianom Sherwoodom, Pinchem, Distanceom i Ishan Soundom.

Na zadnji dan festivala, u nedjelju 6. rujna kapetan Toddla T ugostit će Mella Dee i Chimpoa. Ikona drum’n’bassa Goldie, koji je nedavno gostovao na Outlook launch partyju na Zagrebačkom velesajmu gostovat će na Dispatch VS Symmetry brodu. Jedna od najvećih zabava Outlook festivala očekuje nas na jungle brodu čiji je kapetan Congo Natty koji će zajedno Tenor Flyem donijeti afričke ritmove nadahnute uličnim, urbanim zvukom.

Outlook-boat party girls-credit Jack Pasco

Osmi Outlook festival bit će otvoren velikim koncertom u impresivnoj pulskoj Areni, 2. rujna, a glavni gosti su uvjerljivo najoriginalniji hip-hop kolektiv svih vremena – Jurassic 5, jedan od najpoznatijih i najintrigantnijih britanskih producenata – SBTRKT, pionirski drum and bass bend Roni Size Reprazent Live, jedan od najenergičnijih i najuzbudljivijih live bendova koji se zadnjih godina pojavio na britanskoj glazbenoj sceni, The Gentleman’s Dub Club te Trojan Sound System, prava institucija britanske sound system kulture.

Povoljnije festivalske HR&Ex-Yu ulaznice ranograbilice za Outlook festival po cijeni od 660 kuna mogu se naći u Entrio sistemima, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria. Prvih 100 ulaznica ranograbilica za posjetitelje iz Hrvatske i regije za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna mogu se naći putem Entrio sistema, na stranicama Pozitivnog ritma te na prodajnim mjestima Entria diljem zemlje. Nakon toga cijena ulaznica će biti 350 kuna.

Komentari