Vatrenim znakovima samo je nebo granica

109

Kada slušam kako govori i opisuje situacije moja prijateljica Strijelčica čini mi se kao da gledam neki uzbudljivi akcijski film. Ja bih iste situacije opisala na posve drugačiji način. Naravno, ja nisam pripadnica vatrenog znaka poput nje. A baš taj filmski, uzbudljivi način razgovora i općenito dinamičan pristup životu odlika je onih rođenih u vatrenim znakovima zodijaka.

Vatra, kao element u astrologiji, najdalje je od zemaljske realnosti. Ovaj element usmjeren je prema naprijed, prema budućnosti, vizionarski nastrojen, neprestano u potrazi za novim avanturama. Zato i život pripadnika vatrenih znakova – Ovna, Lava i Strijelca – često izgleda poput kakvog filmskoj scenarija. A ako trenutno i nije tako, oni će se potruditi da mu dodaju uzbuđenja. Mi pripadnici drugih znakova odnosno drugih elemenata možemo biti skeptici (zemljani znakovi), cinici (vodeni znakovi) ili filozofi (zračni znakovi), ali vatra odnosno vatreni znakovi su oni koji nas pokreću i animiraju svojim optimizmom, koji svemu što nam se događa daju neki smisao, oni koji će i nakon teškog perioda pogledati prema naprijed i reći – sutra je novi dan. Vatra nam treba radi svoje silne vjere u život i uvijek novo sutra. Upravo je nevjerojatno promatrati vatrene znakove kako s uvijek jednakim entuzijazmom pristupaju svakoj novoj životnoj avanturi.

Vladari vatrenih znakova su svi odreda muški, aktivni planeti koji ne znaju ni za jedan drugi pravac kretanja nego isključivo za kretanje naprijed. Vatrenim Ovnom vlada prodorni, ratnički nastrojeni Mars koji mete sve pred sobom kada krene u akciju. Vladar Lava je, naravno, sjajno, kraljevsko Sunce, izvor svjetlosti i topline, simbol individualnosti i srčanosti. Jupiter, planet dobre sreće i ekspanzije, vladar je vatrenog i optimističnog Strijelca koji se siguran u sebe usudi učiniti baš sve što mu padne na pamet. Da, ponekad njihovo veselje i energičnost mogu biti i naporni. Ali zamislite kako bi tmurno i predvidljivo mjesto bio svijet bez vatrenih znakova. To sigurno nije mjesto na kojem bi bilo tko od nas poželio živjeti.

Karin Baloh Martić
astrodrom.hr

Komentari