UREDITE VRTOVE I BALKONE: Počeo Cvjetni sajam na Kontu!

203
Cvjetni sajam na Kontu

Ukrasno bilje, sadnice, sukulenti, trajnice, mirisno bilje, ali i prehrambeni proizvodi hrvatskih OPG-ova, sve će se to naći na Cvjetnom sajmu kod Konta, od 2.- 6. 5. 2018.g.

Zaljubljenici u prirodu, cvijeće, zelenilo i vrtlarenje, moći će na Cvjetnom sajmu kod Konta nabaviti sve potrebno za svoj vrt ili terasu. Osim prodaje, bit će organizirane i radionice o kompostiranju i samonavodnjavanju biljaka, u suradnji sa stručnjacima iz KD Čistoća.

Svi posjetitelji, moći će osim kupnje, dobiti i korisne savjete u sklopu info punkta, a dijeliti će se i letci sa savjetima o kompostiranju.

Cijelu priču Cvjetnog sajma kod Konta, zaokružit će i živa kartolina sa sjemenom mažurane, te savjetima o njezi i njezinom uzgoju.

Ovaj je sajam prvi u nizu događaja planiranih unutar manifestacije „Riječki zeleni svibanj“ posvećene promoviranju važnosti i bioraznolikosti flore i faune. Cjelokupni program sadrži niz aktivnosti koje za cilj imaju poticanje aktivnog angažmana građana te stvaranje zelene politike u suradnji s lokalnom samoupravom, a završit će tjednom „EU Green Week“ koji obilježavaju gradovi diljem Europske unije od 21. do 26. svibnja.

Cvjetni sajam na Kontu

U četvrtak, 10. svibnja u 12 sati na mostu kod hotela Continental, bit će otvorena nagrađivana edukativna izložba „Raznolikost je bitna“, koja govori o današnjoj bioraznolikosti Jadranskog mora i opasnostima koje joj prijete. Izložba interaktivnog i multimedijalnog tipa namijenjena je svima, posebice djeci, a zbiva se u organizaciji Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

Za subotu, 12. svibnja najavljena je akcija čišćenja korita Rječine „Ne budi loš – baci u koš“ uz cjelodnevno druženje. Akciju organiziraju udruge Mandala, Žmergo i Zlatni ljudi, a zainteresirani će se u 10 sati okupiti na mostu – Titovu trgu, otkud će krenuti na mlin Žakalj i izvor Rječine. Prirodoslovni muzej Rijeka bit će domaćin otvorenja Tjedna botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske koji će se održati od 14. do 18. svibnja, a Riječki zeleni svibanj donosi i akciju čišćenja Lučice Kantrida u organizaciji Sportskog ribolovnog društva „Kantrida“ 20. 5.

Cvjetni sajam na Kontu

U Rijeci će se po prvi puta organizirati i Riječki zeleni tjedan u sklopu manifestacije Europske komisije EU Green Week od 21. do 26. svibnja. Srđan Škunca, pročelnik gradskog Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem naveo je kako se teme ovog tjedna dotiču kvalitete zdravlja, očuvanja prirode i bioraznolikosti, gospodarenja otpadom i ostalim ekološkim temama, a ovim će se povodom organizirati radionice, otvorena vrata i predavanja.

Navedene programske aktivnosti Riječkog zelenog svibnja odvijaju se u organizaciji Grada Rijeke, Prirodoslovnog muzeja Rijeka i udruga civilnog društva, a njihovi su predstavnici pozvali sve građane da se u što većem broju uključe u navedene aktivnosti.

Komentari