Uključite se u projekt Work is the Key

Sudjelujte u opremanju životnih prostora žena žrtava nasilja

145

Police, rasvjetna tijela, kauč ili dvosjed, koš za smeće, fotelja, ormar, kutije za odlaganje stvari, stol i stolice, radni stol, krevet ili dječji krevetić – sve su to komadi namještaja koji vama možda više ne trebaju, a nekome drugome mogu uljepšati dom ili učiniti praktičnijim životni prostor.

Ukoliko imate nešto od navedenog pozivamo vas da se uključite u akciju prikupljanja namještaja za opremanje životnih prostora žena žrtava nasilja. Namještaj koji prikupimo žene će uz pomoć stručnjaka renovirati i preuređivati prema svojim željama kako bi njime ukrasile svoje stanove i kuće.

Sudjelovati u ovoj akciji možete tako da nazovete Riječku razvojnu ageniciju Porin radi dogovora oko donacije na broj telefona (051) 634 336.

Ova akcija provodi se u sklopu projekta Work is the Key kojemu je cilj stvoriti preduvjete za ekonomsku nezavisnost i deinstitucionalizaciju 60 žena žrtava nasilja u Ličko-senjskoj, Primorsko-goranskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Uz psihološko savjetovanje, informatičko obrazovanje i podršku pri traženju posla te radionice kao što su renovacija namještaja, vođenje kućnog budžeta, energetske učinkovitosti i poticanja poduzetništva očekuje se da će korisnice iz ovog projekta izaći kao snažnije jedinke spremne za nove životne izazove.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program za razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., instrument pretpristupne pomoći. Prijavljen je na natječaj Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici (faza II). Vrijednost projekta je 250.956,39 €, od čega je postotak darovnice 78,83% (197.828,92 €).

Komentari