Britanski duo The Chemical Brothers sinoć su raspametili više od 40.000 ljudi na spektakularnom početku najvećeg festivala elektroničke glazbe u regiji – Ultra Europe. Večer su obilježili i nastupi planetarno popularnih DJ-a Tiësta i Alessa te nadolazećih zvijezda The Chainsmokers, DVBBS, Galantis i ostalih, a večer su zatvorili Knife Party. Fanovi iz svih dijelova svijeta dočekali su zoru plešući uz ritmove elektroničke glazbe na četirima pozornicama, a već ih danas, između ostalih, očekuju nastupi Armina Van Buurena, Axwella & Ingrossa, Carla Coxa te Martina Garrixa.

UltraEurope_1_2015

Jučerašnje je otvorenje tako donijelo ekskluzivu – nove pjesme s netom izdanog albuma The Chemical Brothersa – Born In The Echoes, a fanovi underground zvuka su došli na svoje nastupima DJ Solomuna, Umeka i Matadora na Resistance Stageu, pozornici karakterističnog dizajna s posebnim efektima, koja je svoju premijeru imala u Miamiju.

Da je festival Ultra Europe nezaobilazan ljetni provod, pokazao je i veliki interes poznatih osoba iz političkog i društvenog života Splita i Hrvatske.

UltraEurope_2_2015

Festivalska vrata i danas se otvaraju u 16 sati, a svi koji nisu, mogu svoje ulaznice kupiti n Zapadnoj obali i Poljudu, gdje je moguće zamijeniti i ulaznice za narukvice.

Za sve one koji, nažalost, neće moći doći na festival Ultra Europe, organizatori su pripremili dodatnu poslasticu: ovogodišnja Ultra bit će ekskluzivno u live prijenosu 10., 11. i 12. srpnja na MAXtv-u, na platformi MAXtv To Go i putem Tportala.

UltraEurope_4_2015

Sve servisne informacije, listu najčešće postavljanih pitanja i odgovora, kao i sve novosti o festivalu, mogu se pronaći na ultraeurope.com, službenoj Facebook stranici festivala te Twitter profilu.

UltraEurope_5_2015Foto: Zvonimir Barišin