Svi izvođači 16. Žednog Uha

Međunarodni festival aktualne glazbe Žedno Uho održat će se u Zagrebu u klubu Močvara 19. - 23. svibnja.

224

Ovogodišnje izdanje Žedno Uho festivala fokusirano je na nezavisnu scenu eksperimentalne i klupske progresivne elektronske glazbe, ali također i na omiljene žednouhe glazbene žanrove: post, noise i avant rock.

Uz novopotvrđena četiri izvođača tu je i kompletan popis izvođača koji će nastupiti na 16. Žedno Uho festivalu, s napomenom da je britanski bend Kero Kero bonito iz tehničkih razloga bio prisiljen otkazati nastup.

Festivalske ulaznice za 16. Žedno Uho festival po cijeni od 150kn kao i ulaznice za pojedine koncerte mogu se kupiti u Rockmark knjižari, Berislavićeva 13 i u Dirty Old Shopu, Tratinska 18.

Oren-Ambarchi

Kompletan popis izvođača, lokacije nastupa i cijena:

19.05. Močvara 30Kn (na ulazu)

Oren Ambarchi je australski kompozitor i multi-instrumentalist, te nesumnjivo korifej suvremene improvizirane glazbe. Brojni važni avangardni glazbenici su surađivali s Orenom Ambarchijem: John Zorn, Jim O’Rourke, Fennesz, Keiji Haino i ekipa iz Sunn 0))).

Franz Kafka Ensemble nastao je okupljanjem nekoliko generacija glazbenika sa zagrebačke nezavisne scene u kolektiv koji spaja različite utjecaje – math/post rock, avant jazz, world music, contemporary, klasična glazba…

20.05. Močvara 80Kn/100Kn

And So I Watch You From Afar je četvoročlani sastav koji pomoću instrumenta, efekata i glasova koje često koriste po principu repeticije samplera stvaraju egzotične, opijajuće glazbene teksture i minijature pune emocija koje poput kolaža slažu u moderno rock glazbeno djelo.

Mylets je sa svega 17 godina potpisao je ugovor s diskografskom kućom Sargent House na čijem se popisu izvođača nalaze: Tera Melos, Earth, Wovenhand, Russian Circles i drugi velikani nezavisne aktualne glazbene scene.

Ha Det Bra je zagrebački noise-rock / hardcore-punk bend

mylets

22.05. Močvara 65Kn/80Kn

Sebastian Gainsborough poznatiji kao Vessel je mladi britanski skladatelj atipične klubske elektronske glazbe.

Glazbenu karijeru Bernhard Fleischmann započeo je sredinom 90-ih godina kao bubnjar, ali vrlo brzo kreće skladati u to vrijeme minimalističku elektronsku glazbu.

CFSN DJs je jedan od najpoznatijih domaćih DJ/promoterskih kolektiva.

23.05. Močvara 20kn (na ulazu)

Anton Maskeliade dolazi iz Moskve i jedan je od prvih umjetnika koji izvodi glazbu i osigurava prateće vizuale pomoću tehnologije kontrole pokreta, a u tome se koristi cijelim tijelom i samplerima, čime je cijeli njegov nastup interaktivan. Britanski The Guardian njegovu je glazbu svrstao među najbolje nove uratke u svijetu.

Za ovu priliku kao predstavnici organizacije ŽIVA MUZIKA nastupit će DJ dvojac World PC i FluffLord koji ovom prilikom planira oviti publiku šećernom vunom plesnih zvukova degutantnog hyper-popa i bubblegum bassa prevučenima preko elektro, r&b, house, grime, sandrabullock-core podloge.

Komentari