Sve je spremno za 11. Riječke ljetne noći!

207

otvaranje-rljn1

U dvadeset i četiri dana na Riječkim ljetnim noćima održati će se trideset i jedna izvedba, a program će obilježiti brojna gostovanja, koncerti i reprize s kao uvijek spektakularnim programom otvaranja i zatvaranja.

Prvog srpnja na Korzu će tako biti izveden ulični performans “Genesis” nastao u produkciji Theatra “A”, zanimljivog i po mnogočemu jedinstvenog kazališta na otvorenom iz Poljske, dok će sat vremena prije otvorenja u atriju HNK Ivana pl. Zajca biti otvorena izložba te će se održati promocija fotomonografije “San Riječkih ljetnih noći” autora Voljena Grbca.

Fotomonografijom su stvorene priče koje dokumentiraju dio života Riječkih ljetnih noći koje publika nikada nije vidjela. Napeti trenuci prije predstave, košmar u garderobama, opuštanje nakon dobro obavljenog posla…

rijecke ljetne noci

Veliku pažnju privlači i fantastična predstava “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” pod redateljskom palicom Vinka Brešana, dok je Riječka filharmonija za koncert izabrala Harteru gdje će nastupiti samostalno i sa Riječkim rokerima.

U deset godina gotovo je cijeli grad poslužio kao pozornica te je program tako održan na čak 46 lokacija koje nisu predviđene za scensku djelatnost, a održano je impresivnih 186 kulturnih događanja. Ove godine na tu će se kartu upisati i Principij na kojem će se održati 2 predstave.

Tu su i gostovanja Kazališta Kerempuh i HNK Šibenik te nastup jazz orkestra HRT-a koji će izvesti hitove legendarne grupe ABBA.

Riječke ljetne noći zatvoriti će plesna predstava Don Juan producentice Maše Kolar također u Harteri.

Komentari