Što zvijezde kažu za sljedeću godinu

86

Boravak Marsa u njihovu znaku Djevice će učiniti energičnima i poduzetnima, usmjerenima na sebe i vlastite potrebe. To će im dati dodatni poticaj kako bi iskoristile prilike koje će im se pružati na profesionalnom planu, osobito od proljeća pa sve do kraja 2012. godine. Tijekom godine imat će mogućnosti usmjeriti svoju karijeru u novo područje djelovanja, ali i sklopiti neka važna poznanstva koja će im biti od pomoći u budućnosti. Na ljubavnom planu situacija će biti, blago rečeno, van kontrole. Inače racionalne, Djevice mogu izgubiti glavu pod navalom emocija i romantike, idealizirajući partnera preko svake mjere. Ali što je, tu je, zapravo i neće imati drugog izbora nego da se prepuste onome što se događa i uživaju.

Ulazak Jupitera u znak Blizanaca polovinom godine dat će krila pripadnicima ovog znaka, učiniti ih živahnijima i hirovitijima, spremnijima da iskušavaju i vlastite i tuđe granice. Iako će se činiti kako se dobro zabavljaju, život će im biti prilično kaotičan. Mogu očekivati promjene na profesionalnom planu na koje neće moći utjecati nego im se prilagoditi i moliti se da sve ispadne najbolje moguće. Na obiteljskom planu očekuju ih napetosti i raščišćavanje problema s kojima su se duže vrijeme izbjegavali suočiti. Žele li ih doista riješiti, morat će pošteno zasukati rukave. A to, između ostaloga, obuhvaća i vrlo konkretne fizičke radove.

Strijelce očekuje vrlo živahna godina i to posebice na privatnom planu. Na ljubavnom planu bit će više nego dinamično no jedno je sigurno – pripadnici ovog znaka neće dati da ih partner ograničava, a oni koji su slobodni izbjegavat će zamke trajne veze. Tijekom ovog perioda sklopit će puno korisnih novih kontakata koji će im koristiti u budućnosti. Porodični odnosi neće biti blistavi, može biti neočekivanih neugodnosti. Ovo nije godina za preseljenje ili preuređenje životnog prostora, posebno za pripadnike prve dekade znaka.

Tko zna hoće li višegodišnji boravak njihova vladara, Neptuna, u njihovu znaku donijeti više sreće onima rođenima u znaku Riba? Konačni ulazak Neptuna u njihov znak učinit će da se osjećaju baš poput riba u vodi. U svakom slučaju to će im dati posebnu privlačnost, ali i osjetljivost na sve ono što se oko njih bude događalo. Neptun u Ribama posebno će inspirativno djelovati na one koji se bave umjetnošću ili nekom drugom kreativnom djelatnošću. Uz njegovu pomoć moći će ostvariti sve svoje snove. Na emotivnom planu dinamična godina no ljubavni život će im više nalikovati na neku olimpijsku disciplinu nego za romantičan film. Godina je dobra za preseljenje, kupoprodaju ili preuređenje nekretnina.

Uran koji se nalazi u njihovu znaku donosit će i dalje uzbuđenja i iznenađenja u život onih rođenih u znaku Ovna. Bit će dinamični i aktivni više no inače no morat će vlastite želje i svakodnevne navike prilagoditi zahtjevima svoje karijere. Bez obzira na primamljive ponude, neka budu oprezni prema novim poslovnim ponudama. Prije nego što ih prihvate neka dobro razmotre što se na njihovom novom poslu doista od njih traži. Ljubavni život će se stabilizirati i krajem godine uživat će u ugodnim trenucima s osobom koju vole. Ovo je godina za kratka putovanja i učenje praktičnih vještina. Svoje financije neka drže pod vlastitom kontrolom.

Planetarne pozicije na nebu držat će pod visokim naponom one rođene u znaku Raka. Neobično aktivan i promjenjivi poslovni život bit će izvor stresa za njih, a ni emotivni život neće teći svojim uobičajenim ritmom. Kako god da okrenu, ovo je za njih godina promjena i morat će se, htjeli oni to ili ne onome što nadolazi prilagoditi. Za utjehu, mir će naći u obiteljskom krugu gdje će se situacija napokon definirati, smiriti i stabilizirati. Ove godine neće biti pretjerano društveni i više će im odgovarati okruženje uskog kruga prijatelja kojima doista vjeruju kao i povremeni periodi osame, daleko od sviju.

Kada 2012. godina dođe kraju, Vage će malo odahnuti, ali to ne znači kako će im sve ići kao po loju. Tijekom ovog razdoblja definirat će tko su, što su i što žele što može biti uzrokom nesuglasica u njihovim bliskim odnosima. Na druge ljude se tijekom ovog perioda neće moći osloniti niti računati na njihovu pomoć no možda je i tako bolje, napokon će se naučiti pouzdati u svoje vlastite snage i to će pridonijeti njihovu samopouzdanju. Na obiteljskom planu mnogo napetosti, razotkrivanja tajni i neugodnih trenutaka. No bez toga nema ni napretka u kvaliteti u međufamilijarnim odnosima.

Krutost i tvrdoglavost rođenih u znaku Jarca i ove godine je pred velikim iskušenjem – Pluton u njihovu znaku te Uran u jednako rogatom znaku Ovna testiraju njihove granice i praktički ih prisiljavaju na promjene. Hoće li to učiniti dragovoljno i pod pritiskom, stvar je njihovog izbora. Ipak, profesionalna pozicija će im se ove godine učvrstiti i njihov višegodišnji trud na tom planu će se isplatiti. Obiteljski život bit će im pun turbulencija i neočekivanih događanja što ne znači nužno da neće biti i ugodnih iznenađenja. Neki Jarci će poželjeti promijeniti svoj vizualni identitet. Bit će to pravo osvježenje i za njih i za njihovu okolinu.

Kada naprave rezime 2012. godine, Bikovi će biti više nego zadovoljni. Jupiter u njihovom i susjednom im znaku Blizanaca otvorit će im nove mogućnosti i na privatnom i na poslovnom planu, a oni će to itekako dobro znati iskoristiti. Bit će poduzetni i kreativni u svemu čega su budu prihvatili, a osobito uspješni bit će oni koji se bave poslovima povezanima sa sportom i djecom. Također, i financijski rezultati će biti više nego zadovoljavajući. Jedino na ljubavnom neće sve biti tako sjajno. Stvari s kojima su se izbjegavali suočiti neizbježno će doći na dnevni red što može prouzročiti krizu u njihovim bliskim partnerskim odnosima.

Za Lavove će 2012. godina biti svojevrstan izlazak iz magle i nedorečenosti prethodnog perioda. Napokon će imati dojam kako stoje čvrsto na svojim nogama i kako im život ide u nekom smislenom pravcu. Društveni život bit će im intenzivan, a kontakti koje budu uspostavili tijekom ovog perioda koristit će im u budućnosti. Na profesionalnom planu mogu očekivati pozitivne promjene no budu li očekivali previše, a radili premalo da bi zavrijedili svoju plaću, mogli bi se naći u problemima. Emotivni život bit će im stabilan i zadovoljavajući. Krajem godine moguće promjene na obiteljskom planu, preseljenje ili preuređenje doma.

Škorpioni 2012. godinu mogu nazvati tranzicijskim periodom – između magluštine koju im je godinama stvarao Neptun iz znaka Vodenjaka i Saturna koji će ujesen 2012. godine ući u njihov znak. Ovo je godina kada bi trebali otpustiti prošlost, podvući crtu pod ono što je bilo i spremiti se za veliki novi početak iako ni jedno ni drugo neće biti lako. Saturn će pred njih postaviti nove i teške zadatke, ali i nagraditi ih budu li se doista trudili. Promjene će najviše zahvatiti njihove osobne veze – obzirom da su se oni sami promijenili ni ono što žele i očekuju u bliskim odnosima neće više biti isto. Bit će prilično aktivni na društvenom planu, možda će se prihvatiti i intenzivnog djelovanja u nekoj udruzi ili organizaciji.

Ove godine Vodenjaci će napokon imati osjećaj kako im se život miče s mrtve točke. Dugo vremena imali su dojam što god da rade kako tapkaju u mjestu. To će osobito dobro osjetiti u drugoj polovici godine kada će se intenzivirati njihov poslovni život – na tom području mogu očekivati promjene. Imat će priliku dokazati svoje kvalitete no to podrazumijeva naporan rad i dodatne obaveze. Pitanje je hoće li baš biti spremni na toliko zalaganja i odricanja. Na ljubavnom planu očekuje ih živahan period što će poticajno djelovati na njihovo raspoloženje i životnu energiju. Trebali bi biti oprezni u prometu jer će im često nedostajati koncentracije.

Karin Baloh Martić

astrodrom.hr

Komentari