Stella traži savjet

Larí Marí, književno - terapeutski duo i autorice književnih hitova "Bez ljubavi i mržnje" i "Zlatni Mjesec" samo u Tekliću odgovaraju na pitanja čitatelja

149

Drage Larí Marí, pod dojmom vašeg romana Bez ljubavi imržnje obraćam vam se s pitanjem koje mi je vaš prvijenac potaknuo. Često mi se događa da mi srce ubrzano tuče, gubim dah, znojim se i padaju mi na pamet razne misli koje me muče. Bila sam na pregledu no tjelesno je s mojim organizmom sve u redu a te mi se fizičke manifestacije ponavljaju. Pronašla sam se u vašem glavnom liku koji je imao iste probleme i uspješno ih je riješio.Takve mi se čudne reakcije najviše javljaju noću no u zadnje vrijeme i na poslu. Molim vas dajte mi savjet i pojasnite mi moje stanje jer ne želim piti tablete.

Unaprijed zahvalna Stella

Draga Stella,

ovo što ste navela kao problem zove se napad panike a to je psihosomatske reakcija koja se javlja zbog gomile potisnutih i neriješenih emocija. Sve ono što naša psiha potisne misleći da ne treba odreagirati javlja se obično preko noći kad mozak više ne kontrolira dušu i tada osjećaji nekontrolirano izlaze. Te nas emocije bude kroz lupanje srca, nestajanje zraka, znojenje ili ubrzano disanje, ali vas toliko prepadnu jer dođu nenadano.One mogu biti posljedica loše poslovne situacije ili ljubavnog odnosa, nečega gdje niste progovorila i odradila osjećaje koji vas muče tako što ste ih rekla ili isplakala već ste ih progutala. Važno je da shvatite da vam se ništa ružno neće dogoditi. Razmislite što vas muči i čim to osvijestite već će vam biti lakše. Ukoliko je pritisak na duši velik i ne znate se sama nositi s tom gomilom neriješenih osjećaja svakako potražite savjet stručnjaka. Važno je da znate da nisite jedina kojoj se to događa već da je to problem današnjice o kojem se sve više govori i piše.

Komentari