Splićani obilježavaju Međunarodni dan mladih

U Splitu se 11., 12. i 13. kolovoza po šesti put obilježava Međunarodni dan mladih

462

Ove godine različite aktivnosti proslave Međunarodnog dana mladih provode udruga mladih za promicanje aktivizma Aktivist, Klub mladih Split i Savjet mladih Grada Splita.

Program ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih počinje već u utorak, 11. kolovoza, kada se u Klubu mladih Split u 19:30 otvara izložba “Takvi smo, kakvi smo” Stjepana Jukića. Mladi umjetnik s Klisa donosi nam seriju portreta pod nazivom “Kakvi smo, takvi smo” kroz koju daje prikaz današnjeg društva i svakodnevnice koja nas okružuje.

Nakon izložbe, u 20:30, družimo se s mladim poduzetnim Splićankama i Splićanima koji će nam ispričati svoje inspirativne poslovne i životne priče iz kojih bi i stari mogli učiti! Dođite na druženje pod nazivom “Budi promjena koju želiš vidit u Splitu: Motivacijski govori aktivnih mladih”, inspirirajte se, postanite i vi promjena koju želite vidjeti u svijetu!

Na sam Međunarodni dan mladih, 12. kolovoza, u Klubu mladih Split u 20:00 Josipa Kokorić Tomašević iz Lige za prevenciju ovisnosti će održati predavanju o nasilju među mladima i (ne)nasilnoj komunikaciji “A što ja tu mogu?!”.

Istovremeno u Domu mladih kreće program udruge Aktivist koji traje do ranih jutarnjih sati. Od 20:00 na predulazu u Klub mladih Kocka kreće javna akcija Food, not bombs! – dijeljenje vegetarijanske i veganske hrane kojom mladih aktivisti još jednom žele ukazati da hrana nije privilegij, već pravo. U galeriji Praktika i knjižnici OpenBox u Klubu mladih Kocka u 20:00 održat će se likovne radionice: likovno oblikovanje, origami radionica i radionica kukičanja. U ponoć kreće glazbeni program kroz koji će se predstaviti mladi neafirmirani techno i house izvođači: Podroom, Lilacube, Cid, Dubok, El Commando i Oxide. Na plesnom podiju smo do šest ujutro!

Završni dan trodnevnog obilježavanja Međunarodnog dana mladih u Klubu mladih Split posvećuje se čitanju. U 20:30 starta književna večer za ljubitelje čitanja i pisanja knjiga uz razmjenu knjiga.

U sklopu ovogodišnje proslave Međunarodnog dana mladih Savjet mladih Grada Splita provodi akciju “Tribalo bi!”. Sudjeluj u akciji Savjet mladih Grada Splita i postavi fotku ili komentar na svoj Facebook i/ili instagram profil (ostavi post javan) s hashtagom #tribalobi.

Znaš koji su i kako riješiti probleme mladih u Splitu? Imaš neku cool ideju? Reci što bi trebalo napraviti da mladima u Splitu bude bolje… I ne zaboravi hashtag!

Ovogodišnja proslava Međunarodnog dana mladih realizira se uz financijsku potporu Grada Splita (udruga Aktivist) i Ministarstva socijalne politike mladih (Klub mladih Split).

Komentari