ŠOKANTNI PRIZORI: Jedna od najljepših hrvatskih plaža potpuno zatrpana smećem

326
Zagađena plaža

Šokantan primjer onečišćenja Jadranskog mora – plaža Stiniva na otoku Visu doslovno je zatrpana smećem. Prizori snimljeni na području ovog prirodnog bisera užasavajući su.

Da ironija bude veća, radi se o plaži koja je prije dvije godine proglašena najljepšom europskom plažom po izboru čitatelja portala “European Best Destinations” čime se pohvalila Hrvatska turistička zajednica.

Ovi prizori sigurno nisu za pohvalu, ali je reakcija jedne majke koja je sa svoje dvije kćeri na plaži napunila čak 40 vreća smeća, objavio je na svom Facebook profilu Robert Pasicko koji je pomogao u čišćenju. Osim plaže Stiniva, fotografirao je još dvije viške plaže – Zaglav i Milna. Njegovu objavu, na koju je reagiralo više od 700 ljudi, prenosimo u cijelosti:

“Trebao je biti post o prvom kupanju sezone, al kad na tri naljepse Viske plaze vidis toliko smeca – planovi se mijenjaju. Plastika u moru je postala ekocid. Na Stinivi (cesto proglasena top 10 plaza u Europi) je mama s dvije klinke od jucer spakirala 40 punih vreca smeca, pomogli smo, al ima bar jos 10-20 vreca kad bi i sitno smece skupljali. Uz debile koji sanjaju busenje Jadrana i elektrane na ugljen, fali masa pozitivaca da se ne pretvorimo u smetliste, i da ne ovisi sve o mami s dvije klinke…
Na slikama i plaza Zaglav (bar 200 vreca smeca?) i Milna. Oko Visa bi mogao nakupit par hiljada vreca smeca s plaza?”

Trebao je biti post o prvom kupanju sezone, al kad na tri naljepse Viske plaze vidis toliko smeca – planovi se…

Objavljuje Robert Pasicko30. travnja 2018

Komentari