Rižot s tartufima i kozicama

2202

Kao pravo žensko jako volim ići po trgovinama, a kad još idem po trgovinama sa svojom majkom to je kao da ste spojili shopping i luna park. Prvo, ne razumijem kako netko tko je polu-ćorav (ima dioptriju +4) uspije sve to pohvatati odjedanput!? S mojim vidom je sve ok i nije da se ne snalazim po dućanu, al ona kao da joj sve prolazi kroz rengen. Drugo, uvijek, ali uvijek nađe najbolju stvar u dućanu (srećom i najgoru!). Par puta pokaže mi nešto genijalno, a ja se iz prva pravim blesava da mi se ne dopada toliko, a u meni zapravo kuha: “Zašto ja to nisam prva vidjelaaaa!!??” I treće, uvijek je pretjerano komunikativna, u najmanju ruku, ili je neki smijeh i prodavači joj obično sve pogodnosti istresu na pladnju, ili izbije auzmeš da obje demonstrativno izlazimo iz dućana. Samo znam da jedno nije, s njom nikad nije dosadno!

Prošli tjedan smo bile u dućanu i naletjele smo na svježe kozice, ona ih je vidjela, naravno. Bile su nešto povoljno, pa smo ih uzele. Par dana prije naletjela je na rižu s tartufima, pa sam to iskombinirala sa kozicama na buzaru.
Na maslinovom ulju ispecite češnjak, malo pelata od rajčice (dobila sam neki domaći), ulijte malo bijeloga vina, pa dodajte kozice. Umiješajte krušne mrvice i kozice i kuhajte poklopljeno 10 min, na kraju začinite peršinom, solju i malo papra po ukusu (ako imate bijelim). Najjednostavnije i najukusnije jelo ikad!! Rižu skuhajte u vreloj vodi.

Sastojci:

200 g riže s tartufima
300 g kozica
3 režanja češnjaka
2 dcl pelata od rajčice
1 dcl bijeloga vina
žlica krušnih mrvica
šaka peršina
sol, papar, maslinovo ulje

Dobar tek!

Tekst i fotografija: Dorotea Orlović

Komentari