Prvi ovogodišnji vlak iz Praga stigao u Rijeku!

469
Foto: RegioJet Facebook

Prvim vlakom RegioJeta ove sezone na liniji Prag-Zagreb-Rijeka/Split, na Glavni željeznički kolodvor u Rijeci stiglo je u subotu u 10:13 sati 150 putnika. Vlak je krenuo u petak poslijepodne iz Praga s oko 400 putnika.

Na željeznički kolodvor u Rijeci stigao je prvi ovogodišnji sezonski vlak češkog RegioJeta, a češki ministar vanjski poslova Jakub Kulhanek posjetio je novi riječki hotel Hilton Costabella.

Nakon odličnih prošlogodišnjih rezultata i velikog broja prevezenih putnika, najveći srednjoeuropski privatni željeznički prijevoznik RegioJet iz Češke i ove je godine uveo liniju za Hrvatsku.

Prvi ovogodišnji sezonski vlak dočekali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. Među oko 400 putnika, od kojih je dijelu krajnja destinacija bila Rijeka, a dijelu Split, bila je i veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Češkoj Ljiljana Pancirov te vlasnik i predsjednik Uprave češkoga željezničkog prijevoznika RegioJet Radim Jančura.

Putem prošlogodišnje linije od Praga do Rijeke u nepuna tri mjeseca prevezeno više od 60 tisuća putnika u oba smjera, a prosječna popunjenost linija iznosila je odličnih 90 posto, dok je sama Rijeka u prošloj godini više nego udvostručila broj dolazaka čeških turista čemu je zasigurno doprinio i ovaj vlak.

Prvi-sezonski-vlak-RegioJeta-u-Rijeci-2021-2-899×600

Veliki interes turista za vožnju vlakom od Praga do Rijeke i Splita

Veliki interes turista potvrđuje već više od 30.000 prodanih karata za ovu ljetnu sezonu. Karte za relaciju Prag – Rijeka/Rijeka – Prag mogu se kupiti po cijeni od 19 EUR za mjesto u vagonu sa sjedalima, odnosno od 31 EUR u vagonu za spavanje, za relaciju Prag – Split/Split – Prag od 35 EUR u vagonu sa sjedalima, odnosno od 42 EUR u vagonu za spavanje. Uz to, putnici će moći putovati i u tzv. Astra vagonima koji u sjedala imaju ugrađene zaslone na dodir. Karte za vlak mogu se kupiti i od/do Zagreba i Budimpešte te na relacijama Zagreb – Rijeka/Split i obrnuto.

Karte se mogu kupiti putem aplikacije RegioJet i na blagajnama HŽPP-a u Zagreb GK, Rijeci i Splitu, a u cijenu karte uključene su dodatne usluge u vlaku (voda, kava, doručak, Wi-Fi). U cijenu karte uključen je i prijevoz autobusima iz Ogulina, Gračaca, Rijeke i Splita do drugih destinacija na jadranskoj obali. Vozni red vlaka može se pogledati na mrežnim stranicama HŽ Putnički prijevoz.

Prvi-sezonski-vlak-RegioJeta-u-Rijeci-2021-1

Očekuje se da će ove godine od 28. svibnja do 30. rujna u ukupno 176 vlakova biti prevezen još veći broj putnika. U svibnju, lipnju i rujnu vlakovi će voziti tri puta tjedno u oba smjera, a u srpnju i kolovozu svakodnevno. Zbog organizacije prijevoza autobusima skupina turista koji dolaze češkim vlakom u Rijeku, na Trgu kralja Tomislava ispred željezničkog kolodvora uvodi se privremena regulacija prometa.

Na današnjem sastanku na ministarskoj razini u Zagrebu češki ministar vanjskih poslova Jakub Kulhanek ocijenio je da se Hrvatska izvrsno priprema za nadolazeću sezonu, a da je prva lastavica vlak iz Češke koji je u subotu stigao u Hrvatsku s turistima.

 

Komentari