“Proizvodi hrvatskog seljaka” – prepoznajte ih po žutim majicama i zelenim pregačama

46

U okviru provođenja projekta Udruge hrvatskih tržnica (UHT) pod nazivom „Certificirana seljačka tržnica“ danas su na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac svečano dodijeljeni certifikati „Proizvodi hrvatskog seljaka“ za 53 obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su dobrovoljno prošla postupak certificiranja o porijeklu poljoprivrednih proizvoda koje prodaju na prostoru tržnica. Svi OPG-ovci s certifikatom “Proizvodi hrvatskog seljaka”, istaknuli su ga na prodajnoj klupi, odjeveni su u žutu majicu i zelenu pregaču, a na glavi imaju zelenu kapu na kojoj piše: “Tržnice Zagreb.”

Od njih 53, čak 34 su sa područja Grada Zagreba. Zaslužene certifikate uručio je gradonačelnik Milan Bandić uz nazočnost Daniele Franić, članice uprave Zagrebačkog holdinga i Bože Granića, predsjednika UHT.

Drago mi je da nakon četiri godina, kada je Dolac certificiran kao seljačka tržnica, imamo i certificirane proizvode koje su sve napravile vrijedne ruke naših ljudi, rekao je gradonačelnik prije uručenja.

Udruga hrvatskih tržnica pokrenula je projekt „Certificiranje seljačke tržnice“ sa ciljem promocije domaćih proizvoda. Proizvodi koji se prodaju na tržnicama bit će prepoznatljivi po istaknutom certifikatu i zaštitnom znaku na prodajnim mjestima – štandovima koji potvrđuje da je proizvođač na vlastitom gospodarstvu i u vlastitom domaćinstvu proizveo poljoprivredne proizvode koje prodaje na prodajnom mjestu tržnice.

Komentari