Priča s naslovnice

424

Poliklinika Medico svoja vrata otvara u ožujku 1991. godine kao druga privatna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj i time postavlja temelje organiziranog privatnog zdravstva kako u našoj primorskoj regiji, tako i u nacionalnim okvirima. Začetnik i osnivač prim.dr. Milan Blažević nakon dugogodišnjeg iskustva i rada u javnom zdravstvu, krenuo je u pionirski pothvat osnivanja poliklinike koja će svojim specijalističkim djelatnostima i stručnošću te visokom razinom usluge pacijentu pružiti odgovore na tražena pitanja i pomoći u brizi za njegovo zdravlje.

Ove godine Medico obilježava jubilarnih 20 godina i može se reći da se kreće prema svojoj najboljoj dobi. U 20 godina rada Medica obavljeno je oko 2 milijuna postupaka, više od 500.000 pregleda, a u ustanovi je u tom istom periodu radilo više od 200 zaposlenika. Mnogi od njih kasnije su osnovali brojne druge privatne ordinacije, poliklinike i specijalne bolnice. Cijelo to vrijeme osnovna briga svih zaposlenika bila je kako pacijentu pružiti stručnost te kako mu na najbolji mogući način pomoći da bude ili postane zdrav. Od 2007. godine Poliklinika je u vlasništvu Basler osiguranja Zagreb.

Danas Medico broji 53 zaposlenika, a u našem liječničkom timu je i 40-ak stalnih vanjskih stručnih suradnika iz javnih i privatnih suradnih ustanova: Klinički bolnički centar Rijeka, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Klinika za ortopediju Lovran, Thalassotherapia Opatija, Poliklinika Škalamera, Poliklinika Marwan i Zdravstvena ustanova za medicinu rada Rijeka.

Od svibnja 2010. Poliklinika je nastavna baza Medicinskog fakulteta u Rijeci. Poliklinika ima 16 ordinacija, 2 operacijske dvorane i dnevnu bolnicu, najsuvremenije opremljenih i prilagođenih visokim medicinskim standardima, koje se nalaze u novoj, moderno uređenoj i funkcionalnoj zgradi koja svojim interijerom i estetskim skladom svaki trenutak boravka ovdje čini još ugodnijim.

Od samog početka slogan je bio: “U jednom danu na jednom mjestu”, a tako je i danas. Na to se nadovezuje i misija klinike i svih njenih zaposlenika koja poručuje: “Zadovoljstvo pacijenata našom uslugom, naš je primarni cilj”.

Agatićeva 8, 51000 Rijeka
Tel. 051/263 109
Fax 051/601 154
medico@medico.hr
www.medico.hr

Komentari