Pozitiva koja je osvojila regiju

229

sassja

Pravim imenom Sanela Halilović, Sassja je regiju osvojila dobrim flowom, kvalitetnim beatovima, te osvrtanjem na ekonomsku i političku situaciju u svojoj zemlji, ali i položajem žena u društvu, u što ulazi i njen položaj kao autorice i umjetnice u kulturi uvelike okrenute muškarcima. Da je omalovažavanja i podcijenjivanja bilo dosta, jasno je i glasno rekla u pjesmi “Etikete”, u kojoj joj se pridružila i Remi iz Elementala. Radi se ujedno o singlu koji je prethodio izlasku albuma prvijenca “Taktički nepraktično” početkom ovog mjeseca za izdavačku kuću Menart.

Video: Sassja & Remi – Etikete

Ne bi bilo fer reći da se radi o hypeu, jer i prije pjesme “Etikete” te prijašnjeg hit singla “Clash” s kraja 2014., Sassja je bila već izgrađeno ime na regionalnoj hip hop sceni, iskaljeno u najznačajnijem BiH hip hop kolektivu Fm Jam, članovi kojeg su i Edo Maajka, Frenkie, Defence i Baga Sound. Epicentar svega je Tuzla, nekoć industrijsko središte Bosne i Hercegovine, poznato po bogatim nalazištima energetskih sirovina, danas pak poznatije kao središte hip hop scene bogato energičnim MC-ima. Sassja, MC s diplomom farmacije i puna ljubavi spram dancehall, dub, ska i reggae zvuka, jedna je od njih.

Uz Remi na Sassjinom albumu gostuju i Frenkie te crnogorski dvojac Who See (sjećate ih se s Eurosonga?), dok producentski dio priče potpisuje prava krema: Kantriman, Koolade, Billain, Jah Billah, Fokus i Max Rubadub. Album je od početka mjeseca dostupan na Deezeru, a sada se može preslušati i na Youtube kanalu. Uživajte:

Youtube: Sassja – Taktički nepraktično

B.Ž.

Komentari