Antonio Gvozdić mladi je poljoprivrednik iz Slavonije koji je ovih dana svojim činom podijelio Hrvatsku. Naime nakon što nije uspio prodati 25 tona lubenica, i zbog toga optužio državu, Antonio je lubenice bacio u polje i time naravno uništio.

I dok su neki stali na njegovu stranu i rekli da je to čin očajnika koji se mora razumjeti, drugi su ga optužili zbog uništavanja hrane ali i zbog nedostatka poslovnog duha u vidu udruživanja s drugim seljacima i prodaje primjerice na obali za vrijeme sezone.

Antonio Gvozdić koji s ocem radi na OPG-u Marijan Gvozdić kaže – “gdje pronaći volju za ostanak u ovoj državi i bavljenje poljoprivredom kada u 20. godini svoga života doživljavam ovakve stvari”. I dok Antonia mnogi optužuju da je hranu mogao u krajnju ruku donirati, drugi pozivaju sve nepoljoprivrednike da se svakog mjeseca odreknu polovine svoje plaće u korist drugih. Zaista je gotovo skandalozna situacija da u zemlji na čijoj se obali trenutno nalazi izuzetno mnogo turista koji bi sigurno uživali u finim lubenicama, one moraju završiti u polju.

Što vi mislite, je li ovaj čin bio opravdan?