Pod sretnom zvijezdom

64

Prije par dana Jupiter, planet ekspanzije, rizika i novih prilika promijenio je znak. Nakon koketiranja i ekspresnog prelijetanja znaka Ovna u manje od godinu dana ušao je u stabilni znak Bika kako bi, kako i pristoji, ostao u njemu punih godinu dana. Jupiter u astrologiji ima pozitivan predznak, smatra se velikim benefikom ili velikim dobročiniteljem, a mjesto koje zauzima u osobnom horoskopu pozicija je na kojoj možemo uživati u svim njegovim dobrobitima. Naravno, ukoliko to znamo iskoristiti. Njegova pozicija u horoskopu doista je sretna no prilično često ne primjećujemo koliko nam stvari na tom području života idu od ruke. Na primjer, ako se Jupiter nalazi u šestom polju svakodnevnih radnih dužnosti i radnih kolega, uzimat ćemo zdravo za gotovo da uglavnom radimo u ugodnoj i dobrohotnoj radnoj okolini i da smo s kolegama u više no dobrim odnosima zanemarujući priče one manje sretnih (ili onih koji nemaju Jupiter u šestom polju) koji nam se žale na sivu i čemernu atmosferu na poslu. Jupiter, na primjer, u drugoj kući, može nam podariti puno mogućnosti za zaradu, ali ih uopće ne moramo iskoristiti već ćemo se žaliti kako baš i nemamo novca, a da zapravo nismo ni prstom mrduli da popravimo svoju financijsku situaciju.

Jupiterova pozicija u horoskopu donosi mnoge darove, ali ih moramo znati i upotrijebiti. Ovaj vatreni planet, vladar nebeskih visina, zahtjeva, kako bismo iskoristili bonuse koje nam nudi, da ponešto i riskiramo. A to nećemo moći budemo li čekali zavaljeni u naše udobne naslonjače. Jupiter je aktivan planet i od nas zahtjeva angažman i aktivnost i, osim toga, pozitivan stav i vjeru u budućnost. Imate li sve to, ništa vas neće spriječiti u onome što želite ostvariti.

Jupiter u Biku spušta loptu novih mogućnosti čvrsto na zemlju. Dok se Jupiter u Ovnu bavio novim idejama i mogućnostima, potencirajući Jupiterovu sklonost riziku i pretjerivanju svake vrste, Jupiter u Biku igra na sigurno. Ponudit će nam da unaprijedimo svoju imovinsku situaciju, da krenemo u novi biznis, da udovoljimo svojim hedonističkim porivima. Jupiter u Biku orijentiran je na materiju u svim njezinim oblicima. Zato ako imate takve planove (a tko ih danas nema?), krenite hrabro naprijed. Uz malo sreće, vaša nastojanja past će na plodno tlo.

Karin Baloh Martić
astrodrom.hr

Komentari