Počinje karnevalsko ludilo, maškare preuzimaju ključ Grada!

48

Pred nama je karnevalski vikend bogat događanjima. U Dvorani mladosti bira se ovogodišnja Kraljica Riječkog karnevala, a maškare preuzimaju ključ Grada.  Na botelu Marina održava se humanitarna 7. Noć krinolina, u Domu na Pašcu  počinju Pusni tanci.  

Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada 18. siječnja u 20 sati – Dvorana mladosti 

Dvorana mladosti bit će, već tradicionalno, domaćin izbora nove predstavnice Riječkog karnevala. Maškarani spektakl zakazan je za danas kada će najhrabrijih 9 kandidatkinja, u pratnji svojih karnevalskih grupa, odmjeriti snage i uzeti titulu one najšarmantnije i buduće predstavnice u svim javim prezentacijama Riječkog karnevala. Kako bi dobila „Zlatni plašt“ buduća Kraljica mora brojnoj publici dokazati svoje kvalifikacije i poznavanje karnevalskih običaja te se mora iskazati svojim šarmom, plesnim i glazbenim umijećem. Riječki karneval večeras će dobit svoju 24. predstavnicu, koja će zajedno s Meštrom Karnevala, tijekom cijele godine pohoditi karnevalska događanja u Rijeci i okolici, Hrvatskoj i inozemstvu i  širiti dobri duh Riječkog karnevala i predstavljati višegodišnju tradiciju. Svečanost izbora Kraljice završit će službenom primopredajom vlasti i ključa Grada, koje će gradonačelnik Grada Rijeke predati u ruke Meštra Karnevala i maškara, čime službeno započinje maškarano ludilo. 

Maškare va Pašcu – Maškarani tanci 18. siječnja u 21 sat u Domu Pašac 

Za one koji žive za ples pod maskama Pašac je danas pravo odredište jer se u Domu Pašac svaki petak održavaju Maškarani tanci. Na plesnom podiju, kao i svake godine, naći će se veliki broj zaljubljenika u maškarane tance koji će pokazati svoje maske u koje su utkani sati i sati ljubavi i truda.

Humanitarna 7. Noć krinolina 19. siječnja u 20 sati na Botelu Marina 

Kao i proteklih šest godina, odmah po izboru Kraljice Riječkog karnevala, održava se Noć krinolina na brodu Marina,  koji i ove godine ima humanitarni karakter. Naime, cijeneći veliki interes za ovaj bal pod maskama, organizatori su odlučili omogućiti zainteresiranima da svoje prisustvo mogu osigurati humanitarnom donacijom sredstava, a na taj način prikupljeni iznos će biti predan Udruzi UZOR, koja vodi Sigurnu kuću u Rijeci. Donacija su po 150,00 kuna, a preporučeni dress code su frak i krinolina.

Karte za Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su po 25,00 kn u Turističkom informativnom centru (Korzo 14), a moći će se kupiti i dva sata prije početka programa ispred Dvorane mladosti. 

Komentari