Ples

816

Gledajući novu sezonu plesa sa zvijezdama po ne znam koji put u životu upitala sam se – Ma što je to toliko privlačno u tom gibanju tijela uz glazbu. I uvijek dođem do istog zaključka – po mom skromnom mišljenju ples je jedna od najsuper aktivnosti – kako fizičkih – tako i psihičkih. Ples objedinjuje pokret, glazbu, tijelo. Istovremeno je i sport i umjetnost. Jednostavno savršenstvo! A da bismo plesali – ne traba nam nikakva filozofija. Za početak je dovoljno navrnuti svoju omiljenu (plesnu!) stvar i u intimi svoja 4 zida pustiti uzde…

Na temu plesa forumaši su zapisali sljedeće:
(eh da, i dečki – prije nego osudite ples – shvatite – žene će vas, suprotno većini vaših uvriježenih mišljenja, upravo kroz ples doživjeti i muževnima, i jakima, i senzualnima – i na sve one načine na koje se inače pokušavate pokazati. Samo što – ples sve to olakšava. Zato – bez predrasuda, molit ću lijepo!:))

-salsa je zakon…:D … valceri su mi malo naporni… cha cha je ok , samo se baš i nema izvan plesne dvorane gdje plesati…isto tako i samba…joj…. miganje sa guzicama
rumba mi je tako nekako depresivna i spora, ne volim ju plesati…
e i jive mi je zakon…. ubiješ se

-standard i latino…
amaterski
-i ja sam plesala…nekad
sad nemam plesnog partnera, ali rado bih opet nastavila s hobijem, htjela bih upisati i tango i salsu, ali nitko od dečki ne želi plesati…pa katastrofa!

-ja se bavim jazz dance-om, cheerleadingom i pom-pon plesom, u osijeku. obožavam to, mogu reći da je ples moj život

-Ples može biti jako zanimljiv i zdrav hobi za ove starije od 20 god ako već ne misle u profesionalne vode

– Ja imam 16 godina, i već se bavim plesom 1 i pol godinu, plešem latinoameričke i standard (ustvari i društvene plesove kao disco fox, blues itd.).
I ja bih rekao da mi je ples život, alinemam nikakve ambicije da se počnem baviti profesionalno, jer mi se čini da se nikada neću osjećati dobro kada plešem s curom koja nije moja partnerica, jer će “premalo znati”. Ovako rekreativno je sasvim zakon.

-ja treniram profesionalno ples..Dolazim iz NS i pozdrav svima vama !!!:)

-imam jedno jako kratko pitanje:
KAKO PRONAĆI PLESNOG PARTNERA???
Postoji li ijedan dečko koji se želi baviti plesom…

-je.i ples je sport.
kao i šah.
i džepni biljar.

-ja bih samo rekla onima koji smatraju da ples nije sport: probajte odraditi jedan kondicijski plesni trening ili čak obični samo s koreografijama, po izboru.. pa ćemo vidjet ‘ko živ ‘ko mrtav poslije..
itekako je sport

– zajebi ti tu temu koja već u samom naslovu potencira međusobnu svađu i beskrajna natezanja pa evo sto ću ja reći. ako se oni koji treniraju ples, balet, šah, pljuvanje u dalj, pecanje u kadi, pišanje po daski i masi drugih disciplina osjećaju sportašima ko smo onda mi da im kazemo ne vi niste sportaši.
dakle ne smeta mi ako se onaj tamo baletan u hnk-u predstavlja kao sportaš, ali mi smeta kada on pokusava dokazat svima da je taj njegov trening plesa sport i sve riba i muči dok mu se to ne prizna. i nepotrebno je sad dokazivat kakve trening odrađuju sportski plesači jer im sigurno nije lako. uostalom ništa, podrazumijevaju se vrhunski rezultati, nije lako. usporedbe kondicijskih treninga tipa jednog plesača i šahista s ostalim sportovima su bedasti.
sve mi se čini da su dečki koji treniraju ples iskompleksirani i svima žele reći da oni nisu pederi samo zato što plešu. mozda je to i istina. možda ste izjebali pola crnih ženki u afriki i pritom ne dobili hiv, možda ste napravili dijete ivi majoli ili nikolini pišek i sve to jednim sjemenom, ‘ko zna, ali to vam je isto kao da žene koje igraju nogomet pokušavaju dokazati da nisu muškobanjaste.

-imam 37 godina, kasno sam počeo nažalost, plešem sve skupa 4 mjeseca jer sam jedan mjesec ponavljao zato jer mi se raspala grupa jer su ljudi izgubili volju za ples jer je pretežak. Znači odgulio sam1.2.i 3. stupanj i sad bi trebao krenut na rekreativni ples kao logičan nastavak školovanja, a želio bih imati stalnu partnericu koja ima smisla za ples i osjećaj za ritam i koja je ženstvena.Plesanje s partnericama bez osjećaja za ritam, koje ne pamte korake i plesne figure, koje izostaju sa nastave, koje ne žele vježbat dodatno van nastave i dolaze na plesni podij u motorističkim čizmama je krajnje neproduktivno.Dakle,trebam jednu fizički spremnu ljubiteljicu plesa, odgovarajućih godina. A to ću nać kad na vrbi rodi grožđe, al’ nema veze, ja sam rekao šta sam imao za reći.

-ples je moja prva ljubav . .. obožavam gledati druge kako plešu, isto tako volim sebe još više . .. latinoamerički plesovi su za mene jedna ljepota . … .
ali više sam ljubiteljica trbušnog plesa , disco ples , ples 80- tih

-što vi kazete jeli tesko poceti … jer se zelim profesionalno poceti baviti plesom

-dosta puta san slušala prepirke o tome jeli ples sport..znaima me što mislite o tome???..jedna osoba mi je čak rekla da ples NIJE sport zato šta nije na olimpijskim igrama

-ja sam nova na forumu.. PLES JE MOJ ŽIVOT..To je jedino što me zanima i mogla bih to raditi cijeli život.. Vjerujem da se svi tako osjećate pa sam se prijavila na forum da o tome i razgovaramo.. Inače plešem moderne plesove-hip hop i jazz,a kao manja sam plesala i balet ali kratko, samo jednu godinu.. to je za sada to..Puno pozdrava..

-Ja obožvam plesati i taj osjećaj je neopisiv..dok si na pozornici kao da cijeli svijet stane..jednostavno živiš za svoj san i to je nešto najljepše na svijetu..ja isto često govorim tu rečenicu: ples nije ono što mi radimo, ples je ono što jesmo.

-Ja sam se prije bavila latino i standardom. I htjela bi opet, samo nažalost nemam para. Zato ovime pozivam sve koji bi bili voljni biti mi sponzori, neka mi se jave na private ili na mail: periboea@gmail.com . Ne znate kako se osjeća osoba koja bi se ful jako htjela bavit plesom, ali zbog financijskih razloga ne može. Zato molim sve koji su voljni da mi pomognu, neka se jave.
Hvala!

-to se tiče traženja plesnih partnera, dečkima je puno lakše nać partnericu neg obrnuto, a to je razlog jer dečki misle da je ples automatski balet i to je njima pederski i zato rijetko koji dečko pleše (svaka čast izuzetcima). Partnere je najlakše nać preko oglasa na internet stranicama plesnih centara. Možete podnjeti zahtjev da vam plesni centar traži partnera samo je caka u tome što to možete čekati preko godinu dana. Predlažem ili plesni centri ili moliti dečke po školi.

Forumašica Ana

Komentari