Otvorena izložba radova članica ženskih udruga povodom Dana žena

166

 Udruga zena operiranih dojki „Nada

Na otvorenju izložbe svoje radove su predstavili Udruga žena operiranih dojki „Nada“ iz Rijeke i jedini ženski OPG Anite Pintar iz Čabra.

„U ovakve projekte treba biti uključena svaka regionalna i lokalna uprava kako bi se potpomoglo bilo koji vid rada koji nije prepoznat. Radi se o akcijama u kojima svaki put nekoj od udruga damo na važnosti i omogućimo rad.“ istaknula je pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

Ženske udruge prihode od prodaje svojih proizvoda iskoristit će za daljnji razvoj, a Županija će im pomoći promoviranjem njihovog rada kako bi bile bolje vidljive te da opstanu na tržištu rada. Time će se potaknuti žensko poduzetništvo.

[nggallery id=208]

U naredna tri dana svoje proizvode predstavit će i ženske udruge Udruga “Ruta” iz Cresa, Udruga žena “Senjsko” iz Vrbovskog te “Goranske vunarice” iz Ravne Gore. Na zidovima prostorije nalaze se i slike umjetnice Mladenke Staničić, koja će prihode od prodaje svojih radova pokloniti u humanitarne svrhe.

Izložbu organiziraju Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije.

Svi zainteresirani mogu se uputiti do prostora Filodrammatice i kupnjom potpomoći rad udruga.

Komentari