Općina Kostrena: Nismo znali da je potpisan ugovor za Thompsonov koncert; Laburisti: Hoće li ovo srušiti općinsku vlast?

168

Nakon što je u medijima osvanula informacija da je koncert Marka Perkovića Thompsona u Kostreni otkazan, na medijske napise o nastupu ovog pjevača reagirala je Općina Kostrena.

Marko Perković Thompson trebao je nastupiti u Sportskoj dvorani u Kostreni u subotu, 28. travnja, no iako je koncert već bio službeno najavljen, ugovor je raskinut i koncert otkazan. No da je ugovor uopće sklopljen, u Općini Kostrena tvrde – nisu znali. Osim toga, kažu da je općinski načelnik Dražen Vranić izložen verbalnim napadima i prijetnjama, a Općini Kostrena učinjena reputacijska šteta.

“Općina Kostrena nije sudjelovala u razgovorima vezanima za organizaciju koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sportskoj dvorani Kostrena kojom upravlja Komunalno društvo Kostrena, niti je bila upoznata s činjenicom da su potpisani ugovori i od strane KD Kostrena preuzete bilo kakve obveze”, napisali su.

Tvrde da su obavijest o održavanju koncerta dobili neposredno uoči početka oglašavanja, no ni tada nisu bili upoznati s činjenicom da su ugovori potpisani, nego je i dalje ostavljen dojam kako se radi o pregovorima.

“Obzirom da se memorijalni turnir u čast poginulom kostrenskom branitelju Ivici OpačkuPaji, kao povod ovom koncertu, održava početkom travnja, a u drugoj polovici travnja, već unaprijed planiranim programom Općina Kostrena obilježava 25 godina osnutka, općinski načelnik, predsjednik UDVDR Kostrena i direktor KD Kostrena donijeli su zaključak da se ova manifestacija neće održati, nakon čega je direktor KD Kostrena sastavio i poslao obrazloženje organizatorima koncerta o raskidu suradnje”, navedeno je u priopćenju Općine Kostrena.

Obrazloženje o raskidu suradnje Općina Kostrena dobila je na uvid tek nakon što je poslano organizatorima koncerta, tako da, tvrde iz Općine, ni u ovom slučaju nisu imali priliku utjecati na bilo koju okolnost.

Čini se da bi ova priča mogla dobiti i sudski epilog, što najavljuju iz menadžmenta Marka Perkovića Thompsona. U tom slučaju, kažu iz Općine Kostrena, KD Kostrena imat će i financijsku štetu što će nedvojbeno zahtijevati i pitanje odgovornosti za reputacijsku štetu koja je učinjena Općini i načelniku osobno.

O ovom pitanju reagirali su i Laburisti ogranka Kostrena koji smatraju da se radi o ispravnoj odluci, o odluci da u Kostreni nema mjesta fašizmu niti desničarskom ekstremizmu.

“Kostrenjani svoju Kostrenu vole i ne žele da se Kostrenom šeću radikalni pristaše „ultranacionalističkog glazbenika“ Thompsona, kako su to obrazlagali Slovenci i Austrijanci, koji su također Marku Perkoviću zabranili nastup. Ne, Kostrena nije prva koja je to učinila. To se događa već godinama, diljem civilizirane Europe, one koja pamti zločine počinjene od strane nacionalističkih stranaka, one koja neonacizam zabranjuje”, izjavili su.

Podsjećaju da je Thompson odbijen u Nizozemskoj, Švicarskoj, Austriji i Sloveniji, u Mariboru, u Berlinu, pa i u Istri. Samim činom otkazivanja koncerta, kažu Laburisti, odmah su se potegnula i politička pitanja. “Kako je konstituirana vlast u Kostreni, tko hoće ili neće dati podršku načelniku općine Kostrena te hoće li vlast pasti?”, pitaju se.

No zaključuju da ovaj postupak nema veze sa političkim igrama, nego sa zdravim razumom i odabirom zakona nasuprot bezakonju. “Uspije li Thompson ipak zaratiti stranke na vlasti u Kostreni ili srušiti vlast, onda takva vlast ne zavređuje biti na čelu općine Kostrena”, poručuju Laburisti ogranka Kostrena.

Komentari