Olimpijske dječje igre na Kantridi

15

U subotu, 4. svibnja, stadion Kantrida bit će pun malih sportaša. Riječ je o 18. izdanju Olimpijskog festivala dječjih vrtića grada Rijeke, u kojem će sudjelovati predškolci iz dječjih vrtića Sušak, More, Rijeka i Mali princ. Festival organizira Zajednica sportskih udruga „Riječki sportski savez“ prema propozicijama Hrvatskog olimpijskog odbora, a koordinatorica festivala je Gordana Bastiančić. Sudjelovat će 480 djece iz riječkih vrtića.

Na „dječjim olimpijskim igrama“ predškolarci će se natjecati u malom nogometu, trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 m, bacanju loptice u dalj te skoku u dalj. Natjecanje se provodi na razini grada, za kvalifikacije na županijsko natjecanje na Rabu 18. svibnja.

Grad Rijeka i njegov Odjel za odgoj i školstvo, Odjel za zdravstvo te Ured Grada za “Olimpijske igre” izdvojili su 32 tisuće kuna, a Festival podržavaju Klub riječkih olimpijaca, Udruge nogometnih te atletskih sudaca. Cilj festivala je usađivati u djecu vrijednosti fizičke aktivnosti i zdravog načina života te, moguće je, prepoznati buduće olimpijce.

Olimpijski festival započinje u 9:30 sati. Pozivaju se navijači u sastavu od mama, tata, teta, baka i drugih da dođu podržati male natjecatelje.

Komentari